Stokmarknes idrettslag 100 år:

Siv Dagny kastet glans over feiringa

Ordfører Siv Dagny Aasvik kastet glans over feiringa av hundreåringen Stokmarknes idrettslag.

GLAD I IDRETT: – Vi søkte idrettsforbundet om å få spille fotball. Siden det tok så lang tid med svaret, startet vi å spille. Da fikk vi svar om at fotball ikke var for kvinner, fordi det kunne få betydning når kvinner skulle føde. Det er heldigvis andre tider, sa ordfører Siv Dagny Aasvik til hundreåringen Stokmarknes idrettslag, som feiret seg selv i helga..  Foto: Foto: Thor-Ivar Guldberg

Hadsel

Hun kunne blant annet fortelle om egne historier fra sin tid i idrettslaget. Fra hun gikk lei av håndball og heller begynte med fotball, og hennes «olympiske» opplevelse da hun skåret sitt første mål mot Ballstad på bortebane. Til episoder med oldboyslaget som gikk i trening og kamp uten oppvarming.

– Min trener hadde en klar oppfatning av meg som fotballspiller; om at jeg hadde en manglende evne til å levere foran åpent mål, sa ordføreren til en feststemt forsamling på rundt 200 gjester til jubileumsmiddag på Hurtigrutens Hus.

Stokmarknes idrettslag har hatt en rekke arrangementer i byen i helga, blant annet ballbinge på torget og utstilling som viste noe av idrettslagets hundre år gamle historie.