Vil slå ring rundt bankplassen asylmottak

En aksjonsgruppe vil samle folk for symbolsk støtte for Bankplassen asylmottak.

  Foto: Per Eivind Knudsen

Hadsel

Sist uke ble det vedtatt å legge ned flere mottak i Norge, deriblant også Bankplassen asylmottak.

Nå har ei gruppe tatt til orde for en aksjon for å vise støtte.

– Mange mennesker opplever dyp fortvilelse og uro over nyhetene om at Bankplassen asylmottak skal legges ned fra nyttår. Dette angår både barn og voksne, og vi kan neppe tenke oss den psykiske merbelastningen det medfører for de som er direkte berørt av UDIs vedtak om nedleggelse av mottaket. Som beboere i Hadsel og medmennesker ønsker vi å vise vår symbolske sympati og støtte til de berørte. Om du bor i en annen kommune, og har lyst å delta, er du selvsagt hjertelig velkommen, skriver Ingrid Bergquist i en e-post til Vol.

Førstkommende lørdag ettermiddag oppfordrer hun nå til å samles i ring rundt bankplassen for å vise støtte.


Sissa Grøtan hjelper mottaksbeboerne med brev til UDI etter nedleggelsesvedtaket:

– Dette vil ha store konsekvenser for barna

Beboerne ved Bankplassen mottak på Melbu var i sjokk etter at det fredag ble kjent at UDI vil legge ned det som for flere av dem har vært hjem i årevis. - Det jeg er redd for er hvordan dette vil påvirke barna, sier Sissa Grøtan, som fredag hjalp beboerne med å skrive brev til UDI.