Merete Kristiansen fra Nordlaks til Akvaplan-niva

Styret i Akvaplan-niva har tilsatt Merete Kristiansen som ny administrerende direktør.

Kommersiell direktør i Nordlaks, Merete N. Kristiansen har fått ny jobb.  Foto: Bjørn Eide/Nordlaks

Hadsel


Dette melder iLaks i dag på sine nettsider.

Merete Kristiansen er siviløkonom fra Nord Universitet. Hun har lang erfaring med markeds- og forretningsutvikling og kommer fra stillingen som kommersiell direktør i Nordlaks-konsernet. Hun har lang fartstid fra Norges Sjømatråd, blant annet som markedsdirektør og som fiskeriutsending i Italia og Sørøst-Asia, melder Ilaks.

Kristiansen har også betydelig erfaring som styremedlem i selskaper innen bank, turisme, forskning og handel. Hun er opprinnelig fra Sandefjord, men har bodd i Tromsø i 23 år.

– Jeg kjenner Akvaplan-niva som en ledende leverandør av rådgivnings- og FoU-tjenester både nasjonalt og internasjonalt. Jeg er veldig glad for å nå skulle få lede denne solide kunnskaps-organisasjonen med et viktig samfunnsoppdrag, sier Kristiansen.

– Vi er trygge på at Kristiansens markedskompetanse, ledererfaring og personlige egenskaper gjør henne svært godt egnet til å videreutvikle Akvaplan-niva til det beste både for medarbeiderne, selskapet og NIVA-gruppen som helhet, sier Greta Bentzen, styreleder i Akvaplan-niva.

– Det er en stor glede for meg å kunne ønske henne velkommen til Akvaplan-niva.

Kristiansen begynner i jobben 1. mars neste år.