Starter reparasjonsarbeidet fredag

Arbeidet med å få på plass nytt autovern på moloen ved Hadselbrua vil starte fredag.

I løpet av et par dager vil det igjen være autovern på den nordlige moloen ved Hadselbrua. Bildet er tatt under bergingen av lastebilen natt til torsdag.  Foto: Marius Birkeland

Hadsel

Det opplyser Torgeir Johansen, prosjektleder for drift av fylkesveiene i Ofoten, Lofoten og Vesterålen i Nordland fylkeskommune (NFK), til VOL torsdag ettermiddag.

– Entreprenøren vil starte arbeidet rundt midt på dagen i morgen. Det er en litt langs dag jobb som skal gjøres, så da er de trolig ferdig i løpet av lørdag, sier han.

Tirsdag ettermiddag var det en trafikkulykke mellom en personbil og en lastebil på moloen ved Hadselbrua. Lastebilen kjørte gjennom autovernet og havnet i havet. Onsdag fikk VOL opplyst av politiet at ingen av de involverte i ulykken var hardt skadet.

Som en følge av sammenstøtet har 30 til 40 meter av moloen vært uten rekkverk siden tirsdag ettermiddag. Det har blitt satt opp sikringsmateriell som bukker og kjegler for å vise at det ikke er autovern på dette partiet av moloen.

Da VOL snakket med Johansen i NFK onsdag, sa han at det var snakk om såpass mange meter som var uten autovern at de måtte få inn en entreprenør. Etter det VOL kjenner til er det entreprenøren Nordnorsk Veisikring AS som skal gjennomføre arbeidet med å få på plass nytt autovern.

Lastebilen som havnet i havet ble natt til torsdag berget opp. Da var brua stengt.

Torsdag sier Johansen til VOL at det ene kjørefeltet trolig vil bli stengt mens arbeidet med autovernet pågår.