Stokmarknes vant klassequizz: –Ikke umulig at vi får se Eugene, Live og Andrea i en fylkesfinale

Torsdag var det duket for en ny runde av Klassequizzen, som denne gang fant sted på Stokmarknes.

Andrea Larsen Aasvik, Live-Maria Anneli Guldberg og Eugene Tale Holten Hellesø deltok på Quiz-laget som vant klassequizen på Stokmarknes torsdag.  Foto: Therese Bergersen, NRK Nordland

Hadsel

Trioen Eugene Holten Hellesø, Andrea Larssen Aasvik og Live Maria Guldberg, oppnådde 11 poeng og topper dermed den foreløpige resultatlista for Nordland, sammen med Lødingen og Oppeid.

– Det var utrolig artig å få møte gjengen på Stokmarknes. De ga mye av seg selv, hadde godt humør og samarbeidet godt virket det som, sier Therese Bergersen i NRK Nordland, som er med på å arrangere klassequizen.

Hun har tro på at de unge hadselværingene kan hevde seg videre i konkurransen.

– Det er jo klart at det kan være krevende quizer, og å få hele 11 poeng er utrolig bra jobba av de tre. De deler nå en foreløpig ledelse med Oppeid og Lødingen skoler, så det er ikke helt usannsynlig at vi får se Eugene, Live og Andrea i en fylkesfinale, sier hun.

Quizseansen startet først med en såkalt «bli-kjent-prat», der elevene lærte NRKs journalist ett og annet om Stokmarknes, om den nye skolen og ikke minst Hurtigruta.

– Deretter kjørte vi quiz, før vi delte resultatet med resten av klassen. Læreren tippet at de kom til å klare 10 poeng, og sa han hadde stor tro på de utvalgte. Og det hadde han jo all grunn til, slår Therese Bergersen fast.

Fredag er det mer Klassequiz i Vesterålen. Da skal elever fra Holmstad i Sortland, før de andre vesterålsskolene står for tur i løpet av neste uke.