Karanteneregler gjør at Widerøe må kansellere avganger

Karantenereglene som ble innført i går, skaper utfordringer for Widerøe. Kveldsflyet fra Bodø til Skagen ble innstilt på grunn av personellmangel.

KARANTENE: Torsdag ble det innført nye karanteneregler for personer som har reist utenfor Norden etter 27. april. Det har skapt utfordringer Widerøe som har personell som har vært på jobb på ruter til Tyskland og Storbritannia. Det var årsaken til at kveldflyet fra Bodø til Skagen ble innstilt torsdag kveld.  Foto: Ann-Julie Nordgaard Nesmoen

Hadsel

I går innførte regjeringen nye karanteneregler. Alle som har vært utenfor Norden etter 27. februar skal ha 14 dager hjemmekarantene. Det rammer Widerøe.

– Vi har crew som har flydd utenfor Norden – til Tyskland og Storbritannia. Det gjør at vi har besetningsmedlemmer som nå er pålagt å holde seg hjemme i 14 dager. Det har også vært vinterferie og besetningsmedlemmer kan også da ha vært i utlandet, sier Catarina Solli i Widerøe.


Widerøe kutter ytterligere 1.500 avganger

Flyselskapet Widerøe kutter 1.500 flyavganger fram til 31. mai. Dette kommer i tillegg til 4.000 avganger som ble annonsert i slutten av februar.


Hun bekrefter at avgangen fra Bodø til Skagen torsdag kveld var en av rutene som ble rammet av de nye karantenereglene.

Hun understreker at karantenen er noe de gjennomfører etter pålegg fra myndighetene og ikke fordi det er mistanke om sykdom eller smitte blant ansatte.

Uvær stanset Andenes

Været skapte ytterligere problemer for Widerøe i Vesterålen i går. Kveldsavgangen fra Bodø til Andenes via Evenes kom seg ikke videre fra Evenes til Andenes på grunn av værforholdene på Andenes torsdag kveld.

Det gjorde at også morgenavgangen fra Andenes til Bodø via Evenes fredag morgen ble innstilt.

Normal trafikk i februar

Tall fra Avinor viser at antall reisende var relativt normalt i februar.

3.220 passasjerer reiste til og fra Andøya lufthavn. Det er en nedgang på 1,0 prosent sammenlignet med februar i fjor.

7.830 passasjerer reiste til og fra Stokmarknes lufthavn/Skagen. Det er en økning på 1,0 prosent sammenlignet med februar i fjor.


– Begrens reising utenfor egen kommune

Det sier kommuneoverlege Ingebjørn Bleidvin i en orientering til formannskapet i Hadsel. I tillegg anbefaler kommuneoverlegene i Vesterålen at innbyggerne på generell basis begrenser reising utenfor egen kommune.


Harstad/Narvik lufthavn Evenes hadde en økning på 8,0 prosent i februar.

Også på landsbasis var det stabile tall, men reelt sett en nedgang siden årets februar hadde en dag mer enn fjorårets februar.

Hvordan situasjonen er ved de lokale lufthavnene nå er uvist. Lufthavnsjef Trond Holten har så langt ikke vært tilgjengelig for kommentar.