Nytt spir på plass på Hadsel-kirka

Nå framstår Hadsel kirke i «ny drakt» etter at taket er fikset og nytt spir er på plass.

Nå har Hadsel kirke fått et helt nytt kobberspir på toppen av tårnet.  Foto: Ronny Johansen

Hadsel

Kirkeverge Gunnar Sandvin i Hadsel sier de i fjor måtte skifte taktekket på kirkas tårn og oppdaget at spiret på toppen var pill råttent. Derfor har entreprenør denne uken jobbet med å få de siste bitene på plass.

– Ja, spiret var helt pill råttent oppdaget vi i fjor. Selve tårnet ble entreprenøren ferdig med i fjor, men spiret var en større utfordring som ble utsatt til i år. I løpet av denne uken vil nok entreprenøren gjøre seg helt ferdig med hele prosjektet, sier Sandvin.

Både taket på tårnet og spiret er av kobber. Spiret var i så dårlig forfatning at det ble lagd en kopi av originalen.

Kirkevergen sier hele prosjektet er fullfinansiert. Selv om han ikke har fått sluttregning, regner han med at taktekket på tårnet og nytt spir beløper seg til mellom 350 000 og 400 000 kroner. Midlene tar han fra den kommunale potten for kirkevedlikehold.