Ulf mottok Stokmarknes Vels frivilligpris i Hadsel

På selveste nyttårsaften mottok Ulf Ruud Larsen Stokmarknes Vel sin frivilligpris for 2020.

Ordfører i Hadsel. Lena Arntzen, delte ut årets frivilligpris i Hadsel til Ulf Ruud Larsen.   Foto: Vidar Eliassen

Hadsel

Utdelingen fant sted på Nanna Withs plass torsdag ettermiddag, i forbindelse med et nyttårsarrangement i regi Stokmarknes Vel. Det var ordfører i Hadsel, Lena Arntzen, som delte ut prisen.

Hun pekte blant annet på at Ruud Larsen har vært en svært aktiv bidragsyter i frivilligarbeidet i kommunen gjennom mange år.

Kaster ikke bort tiden med prat

Østlendingen, som har jobbet som politimann, har ifølge Arntzen, tatt «frivilligheten i lokalsamfunnet med storm». Han har både vært leder i Hadsel hjelpekorps, og ble også senere leder i Hadsel Røde kors, et verv han fortsatt har.

– Han har utmerket seg som en person som handler og ordner, og ikke kaster bort tiden med prat, sa Arntzen, og trakk særlig frem hans bidrag i den såkalte julelenkegjengen, som er en arbeidsgruppe i Stokmarknes vel.

Denne gjengen, med Ruud Larsen i spissen, sørger for å pynte og henge opp julelys i Markedsgata. De er også med når juletreet på Nanna Withs plass skal pyntes, der Ruud Larsen er fast lysmester.

– Vi er takknemlig for det du gjør for oss i byen i våre hjerter. En stor takk fra Stokmarknes vel og Hadsel-samfunnet, og fra alle som nyter godt av din raushet og innsats for lokalsamfunnet. Du får årets frivilligpris fordi du fortjener det, het det blant annet i begrunnelsen for at han mottok prisen.

Hadde ikke klart det alene

Da VOL tok en kort prat med prismottakeren etter at han hadde mottatt Stokmarknes Vel sin frivilligpris, var han klar på at det var et lagarbeid.

– Dette hadde jeg ikke ventet. Samtidig er det viktig å påpeke at jeg ikke er alene om dette, for det er jo hele lenkegjengen som bidrar. Jeg hadde ikke klart de uten dem, men det er veldig hyggelig å motta prisen på vegne av gjengen, sier han.

På spørsmål om hvor lenge han har planer om å fortsette å bidra frivillig i kommunen, svarer den ferske prismottakeren kontant:

– Så lenge kroppen holder, slår Ulf Ruud Larsen fast