Et samlet næringsliv stiller klare koronakrav til regjeringa

Hadsel og Vesterålen næringsforeninger, sammen med NHO Nordland og flere næringsforeninger i fylket, krever bedre og utvidede tiltak for å kompensere bedrifter og permitterte arbeidstakere for tap som følge av koronapandemien. Blant annet vil de utvide permitterings-perioden fra 52 til 78 uker.

Stiller krav: Toni Gjessing Hadsel næringsforening er med på kravene til Nærings og fiskeridepartementet, hvor næringsforeninger i hele fylket samt NHO Nordland ber om bedre tilpasninger av kompensasjonsordningene til bedrifter som rammes av koronatap. 

Hadsel

Mange bedrifter i Nordland, særlig de som er i reiseliv-, restaurant- og servingsbransjen, er hardt rammet og har behov for bedre forutsigbarhet, påpeker brevskriverne – som inkluderer Toni Gjessing fra Hadsel næringsforening. Brevet, som er stilet til næringsminister Iselin Nybø, gjør det veldig klart at de ikke er fornøyde med dagens kompensasjonsordninger.