Politiet mistenker at brannen er påsatt

Tidlig lørdag morgen tok en campingvogn fyr i Regine Normanns vei på Stokmarknes, der brannen spredte seg videre til et bolighus. Politiet mistenker at brannen er påsatt.

  Foto: Vidar Eliassen

Hadsel


VOL har vært kontakt med vitner som kan forteller at det var svært synlige og høye flammer i forbindelse med brannen rett etter at den brøt ut. Da VOL ankom stedet litt over klokken seks lørdag morgen, hadde brannmannskapet fått kontroll på flammene.

Innsendt. 

– Brannen i campingvognen spredte seg til huset. Samtidig, omtrent 150 meter unna, tok en annen campingvogn fyr. Da måtte brannvesenet slukke den brannen også. Det er mulig at brannene har noe med hverandre å gjøre, uttalte operasjonsleder ved Nordland Politidistrikt, Kjetil Kaalaas, til VOL lørdag morgen.


– Vi fikk evakuert tidlig

Sten-Håvard Johannessen, Overbrannmester Hadsel Brann og redning, sier til VOL at brannmannskapet fikk rask kontroll på boligbrannen på Stokmarknes lørdag morgen.


Ifølge operasjonslederen ble flere beboere i huset evakuert. I tillegg ble tre boenheter i nærheten også evakuert. Det er ikke meldt om personskader i forbindelse med brannene. Fire personer har blitt husløse etter brannen.

Brann stokmarknes lørdag

Politiet gikk tidlig ut med melding om at de trodde brannen var påsatt, og ba vitner om å ta kontakt dersom de hadde sett noe mistenkelig i brannområdet mellom klokken 03:00 og kl. 04:30.

Slik så campingvognen ut etter brannen.  Foto: Vidar Eliassen


Litt over klokken åtte opplyser Kaalas til NTB at politiet har pågrepet to personer etter observasjoner fra vitner på stedet. En av dem ble løslatt etter avhør. Ifølge operasjonslederen kan han foreløpig ikke si noe om verken motiv eller bakgrunn for hendelsen.

– Politiet etterforsker bredt og undersøker alle muligheter, sier han til NTB.

Kaalas understreker at politiet fortsatt er interessert i tips fra publikum.

Politiadvokat Kay Rønning-Nyvold sier til NRK at politietundersøker både lørdagens og fredagens campingvognbranner i Vesterålen for å se om det finnes en sammenheng. Han sier videre til statskanalen at brannårsaken foreløpig ikke er fastslått.

  Foto: Vidar Eliassen

Klokken halv syv opplyser politiet at brannmannskapet har kontroll på brannen.

Klokken ti opplyser Kim Bjørnå ved 110-sentralen at de har fortsatt har mannskaper på stedet.

– Brannen er slukket, men det blir værende folk på stedet i tilfellet brannen tar seg opp igjen, sier han.

Har du bilder eller video fra hendelsen, send det til red@vol.no