Relanserer bibliotekplaner i Bykuben:

– Langt billigere enn nybygg

– Vi kan levere en langt billigere løsning enn å bygge og drifte nytt på Hurtigrutens Hus, sier Trond Bottolfsen i Stokmarknesbygget AS om bibliotekstriden som raser i budsjettdebatten. Han relanserer planene fra i fjor, som ifølge ham vil bety besparelser for Hadsel kommune.

Tar tid: Biblioteket skulle i utgangspunktet være i lokalene i første etasje av Bykuben i rundt et halvt år. Nå er de inne i sitt fjerde år, og planene om et nytt bibliotek på Hurtigrutens Hus møter kraftig motbør hos mange.  Foto: Per Eivind Knudsen

Hadsel

For ett år siden lanserte Bottolfsen å tilby Hadsel kommune deler av andre etasje på Bykuben i Stokmarknes til bibliotek. Ferdig oppgradert, med muligheter for kulturkafé med scene i lokalene etter Den Glade Kokk. De folkevalgte gikk for å fylle hullet etter Hurtigrutemuseet, uten at det ble innhentet prisforslag fra eiendomsfirmaet om hva det ville koste å få et moderne bibliotek inn i kjøpesenteret.