Villsvin er ikke lett å få fatt i, så for å lage den norditalienske «filetto di cinghiale» her i Norge så må du jukse ved å bruke vanlig svinekjøtt.

Imidlertid så blir ikke etterligningen så gæli den heller, mørt og saftig svinefilet som får bresere i en syrlig og aromatisk saus med blant annet sitron, hvitvin og rikelig med grønnpepper.

Du kan bruke både indre- og ytrefilet, men det blir mørest om du bruker det første.

Svinefilet i sitron og pepper

200 g svinefilet per pers

2 sitroner

2,5 dl hvitvin

2,5 dl grønnsaksbuljong

1 glass grønnpepper

2–3 laurbærblader

Hvetemel

Salt, pepper

Smør og olje til steking

Vi starter med å lage biffene. Skjær svinefileten i biter på cirka 200 gram. Bruk en brødkjevle eller hendene til å slå biffene flate slik at de blir to-tre cm tjukke.

Legg biffene i en skål, strø over salt og pepper, legg i laurbærblader og hell til sist over saften fra sitronene, hvitvin og buljong. Dekk skåla med plastfilm, og la stå i kjøleskapet over natta.

Ta opp biffene – men slå ikke bort marinaden! Tørk biffene lett med tørkepapir og dypp dem i melet.

Stek i smør og olje i heit stekepanne og legg over kjøttet i en gryte. Hell så over marinaden og la koke i minst halvannen time.

Legg grønnpepper i en kaffekopp og hell over en desiliter kokende vann. La trekke i et kvarter.

Ti minutter før endt koketid heller du i grønnpepperen.

Sitronpoteter med parmesan

150 g poteter per pers

2 dl olivenolje

2 dl sitronsaft

2 dl revet parmesan

Salt, pepper, timian

Skjær potene i tynne skiver. Legg dem i en stor skål. Hell over sitronsaft og olivenolje og rør godt rundt.

Dekk en langpanne med bakepapir. Legg potetene i «taksteinsmønster» til det dekker hele panna.

Strø over salt, pepper og parmesanost.

Stek i ovnen på 180 grader i minst en time. Potetene skal bli «tørre» og sprø på overflaten og saftige og syrlige på innsiden.

Server svinefilet med sitronpoteter, kanskje litt mozarellasalat og en god rødvin.

Buon appetito!