Kafé galleri uvær i medvind:

Sist søndag åpnet sommersesongen på Kafe galleri uvær. I hele sommer skal de ha åpent seks dager i uka.

veggdekor: Kunstner Siv Johansen har limt servise hun kjøpte på et loppemarked på veggen. Koppene er hengt både inne i galleriet og utendørs. Privatfoto

Servise på veggene

Galleriet har vært stengt noen uker nå før sommeråpningen for å gi lokalene en oppløfting.

– Vi prøver alltid å ordne noe nytt og annerledes i galleriet. Vi har utrolig mange flotte kunder som kommer utover fra området, så det er fint å ha noe som frister. Folk er så flinke å ta med seg venner, familie og feriefolk, og da må vi ha noe nytt, sier kunstner Siv Johansen.

I tillegg til å ha malt gulv samt annen renovering i huset, har Johansen limt fast kopper og fat på vegger inne og ute.

– Jeg kjøpte fint gammelt servise på et loppemarkedet nylig. Det var så fint at vi ikke kunne bruke det i kafeen. Da fikk jeg en idé om å lime de på veggene.

Nytt design: Elisabeth Fauske har fått ny logo, etikett, pose og 25 nye tesorter. Privatfoto

25 nye tesorter

Elisabeth Fauske, som driver Betty's tesalong, og selger te, kaker, kaffe og lignende i galleriet, tilby i år 25 nye tesmaker.

– I fjor fant jeg ut at jeg brukte så mye tid på tebedriften at jeg ønsket å satse større og nå ut til enda flere. Jeg har fått ny te-leverandør, logo og etiketter for å bygge opp under en sterkere merkevare.

Med 25 nye smaker tilbyr hun et bredt utvalg av te.

– Jeg har hørt på hva kundene vil ha og savner.

Hun tilbyr klassisk rene teer, smaksatte teer og nytt av året er fruktteer. I kolleksjonen er det svart, grønn og hvit te.

– Mitt slagord er jo te til folket, så da vil jeg nå ut til alle.

I tillegg til å selge te på galleriet og ulike stander, har hun fått avtale med butikker i Oslo og Harstad som vil selge teen. Hun skal også jobbe med å få forhandlere i flere byer i nord, og åpne en nettbutikk.

– Men nå er det sommersesongen som gjelder fremover.

Nominert

Galleri Uvær og Betty›s tesalong er en av ti bedrifter som er nominert til å bli årets landlige spire for bladet Lev Landlig. Stemmegivningen foregår fram til august på nett, hvor topp fem går videre til en jury som skal bestemme hvem som skal gå av med seieren. Vinneren får 15.000 kroner å rutte med.

– Nominasjonen er kjempeviktig for oss, og er med på å sette oss på kartet. Det skjer så mye fint nå. Vi er i en positiv steam, sier Johansen.