I tråd med klimaforliket på Stortinget har det blitt satt ned et utvalg som skal se på hvordan Norge kan redusere klimautslippene sine med oppimot 17 millioner tonn innen 2020.

Onsdag kom det såkalte Klimakur-utvalget med en rapport, og budskapet for privatbilister var dystert.

- En kollektivutbygging som gjøres uten en regulering av privatbilismen gir liten CO2-gevinst, sier veidirektør Terje Moe Gustavsen ifølge Nettavisen.

25 kroner

- Dersom man kombinerer kollektivutbyggingen med en dobling av drivstoffprisene og en halvering av kollektivsatsene, samtidig som man dobler bomavgiftssatsene, så har vi beregnet oss fram til en mulig CO2-gevinst på 1,2 millioner tonn for tiltak på jernbane og kollektivtransport.

Han understreket at han snakker om en dobling av drivstoffprisen, ikke drivstoffavgiften.

Les mer om Klimakur 2020 her!

Dagens listepris på 95 blyfri er 12,50. Med andre ord kan bensinen komme til å koste 25 kroner literen.

Imponert

Nettavisen skriver videre at miljø- og utviklingsminister, Erik Solheim, var imponert over rapporten som ble lagt fram tirsdag.

- Etter denne rapporten er det ikke lenger mulig å si at vi ikke kan nå klimamålene. Det er mulig, bare den politiske viljen er til stede. Men rapporten viser også at det ikke er noen enkel sak, sa Solheim.

Rapporten skal nå sendes til offentlig høring, og at regjeringen må få tid til å vurdere utredningen nøye før de kan kommentere de enkelte tiltaksforslagene.