Dørene til Fæsterålen er åpnet og først på scenene er bandet Santus.

- Ut av ingenting kom bandnavnet Santus, og plutselig var det veldig mange snakket om dem. De snakket om stemmen til vokalist Maryann Noor Risbøl Berntsen (19), og at Simon Dankertsen (21), Runar Samsonsen (17), Mats August Bjørn 20 og Christoffer Berntsen (24) fra Harstad spiller slik at både andre musikere og publikum blir hyponotisert, sier artistansvarlig Therese Korsvik Eliassen.

Ska Patrol

De følges opp av vesterålingene Ska Patrol. En typisk Ska Patrol-konsert har en tendens til å ende opp i massedans blant publikum, og de er nok ikke uten grunn at de blir definert som Nord-Norges lykkepille i mørketida. Inspirert av nordlyset, midnattssolen, tørrfisken, mackølet og Bob Marley lager de sin egen musikk som de velger å kalle for Polarska.  Ska-sjangeren er reggaens mor. Musikken oppsto da radiosendinger med amerikansk rhythm & blues kom til Jamaica tidlig på 60-tallet. Ska er en munter form for reggae der etterslaget er det sentrale element i rytmeføringen.  Det blir med andre raske gitarer, blåsere og full trøkk i den vesterålske sommernatta.

Mads Veslelia

Mads Veslelia er kveldens tredje artist ut.

Da Veslelia startet å lage musikk fra loftet i bestemorens hus, hadde han ikke sett for seg at han skulle få den publikumsmassen han har i dag.

Etter å ha blitt sammenlignet med Eminem av musikkanalen MTV, skjøt karrieren fart og følgertallene økte massivt på Youtube-kanalen hans. Nå har han fått platekontrakt med Sony Music og spiller konserter over hele landet.

Det melder Deadline Event, som arrangerer Fæsterålen, i en pressemelding.

– Vi har fulgt Mads en stund, og han er helt tydelig en av de neste store norske stjernene. Det er ikke uten grunn at han blir skrevet om i både nasjonale og internasjonale medier. Vi ser nok bare starten på en stor karriere nå, sier festivalsjef Stein Inge Pedersen.

Postgirobygget

Tredje sist ut førse kveld er Postgirobygget.

Postgirobygget har i en årrekke forsynt det norske folk med radiohits og konserter og blir av mange sett på som et av landets fremste sommerband. Festivalsjef Stein Inge Pedersen er mildt sagt fornøyd med bookingen, spesielt Postgirobygget er så etterspurt i hele landet.

- De selger ut konserter på rekordtid, og fellesnevneren for en konsert med Postgirobygget, er masse folk, god stemning og hits som både de yngre og litt mer voksne kjenner til. Dette blir helt fantastisk, sier festivalsjef Stein Inge Pedersen.

Staysman & Lazz

I 2014 stod Staysman & Lazz på scenen under VG-lista på Sortland. I fjor var de å se under den norske Eurovision-finalen med låta «En godt stekt pizza». Fredag står de på scenen under Fæsterålen.

Debutalbumet til duoen «Helt Sykt Store Hits» kom ut for to år siden og lå 19 uker på VG-lista. Det ble også det mest spilte norskspråklige albumet i 2014, med mer enn 25 millioner streams. Også i fjor var Staysman & Lazz blant fjorårets aller mest streamede artister.

Loveshack

For tredje år på rad er Loveshack klar for sommermoro i Vesterålen. De skapte kanonstemning i fjor og er klare for fest også i år. De er siste band ut fredag kveld.

Det var klar tale fra Fæsterålspublikumet om hvem av fjorårets artister som var best. Coverbandet Loveshack vant publikums hjerter og nå tar de turen nordover igjen for å gjøre reprise av suksessen.

-Vi har lyst til å gjøre de til vårt faste festivalband. Jeg har aldri sett et band som får med seg publikum på samme måte som det Loveshack gjør, derfor passer de perfekt for Fæsterålspublikumet sier festivalsjef Stein Inge Pedersen