Siden 2011 har SortlandsAvisa årlig gitt ut Fløtt Heim-magasinet, en 80 sider stor blekke med framsnakking av Vesterålen og Lødingen.

Vi har i år i tillegg til å sende det ut til 16 000 husstander i Vesterålen sendt magasinet ut til de fleste bedrifter i regionen. I tillegg får alle e-Avis abonnenter magasinet tilgjengelig som vedlegg på sin konto i dag.

Magasinet kan du lese på nett her.

Magasinet har også i år vært innom alle vesterålskommunene, for å skrive om rivende utvikling i regionens næringsliv, og ikke minst de gode fløtt heim- og fløtt hit-historiene. Sortlandsavisa, Vesteraalens Avis, Andøyposten og VOL samarbeider om magasinet.

Variert

I årets magasin kan du lese om klasse AF3A og hva som har skjedd med dem siden de gikk ut av Sortland Videregående skole for ti år siden og hva som skal til for at de flytter hjem til Vesterålen.

Du kan og lese om handelsboom på yttersida om oppsvingen i handelen i Øksnes. Du får også en oversikt over festivalsommeren i Vesterålen. Vi har sak om norges eldste hipstere, ei dame som bare elsker å vaske, ord fra alle ordførerne i Vesterålen samt mye annet godt lesestoff som skal passe perfekt til kortreist mat og kaffe på terassen i tida fremover. Vi er stolte over å presentere årets Fløtt Heim for dere og vi ønsker dere god lesning.

- Stolt

Annonsesjef i Sortlandsavisa, Ken Rune Hansen er stolt over publikasjonen.

- 80 sider med gode historier om de som fløtta heim, de som fløtta hit uten å være herfra, og ikke minst om de som velger å ikke fløtte heim. Våre dyktige journalister og freelancere har for femte gang produsert ei blekke som vil spre det glade budskapet om at det er i Vesterålen det skjer, sier Hansen som også kan fortelle at Fløtt Heim har blitt et begrep.

- Politikere i Vesterålen har tatt uttrykket og magasinet Fløtt Heim til sitt bryst. Jeg vil tørre å gå så langt som å si at det har blitt en instutisjon i Vesterålen. Flere lokalaviser fra hele landet har også kontaktet Sortlandsavisa for å bruke ideen i sitt lokalsamfunn. Det vitner om at dette er noe som fenger.

Hansen ønsker å takke alle de som har bidratt.

- Jeg har stått for annonsene i magasinet, og vil benytte anledninga til å takke annonsørene som gjør Fløtt heim mulig økonomisk. Dere bidrar til å realisere god og viktig journalistikk, og ikke minst fortelle om de tilbudene dere selv har gjennom annonsene. Alt fra nye biler og boliger til kultur- og studietilbud, strøm, ledige jobber og organisering i fagforeninger. Alt de som flytter hit har bruk for. Våre ordførere har som alltid vært positive til å bidra i Fløtt heim; så også i år. Takk til dere!

Under finner du også de tidligere utgavene av magasinet.

2014

2013

2012

2011