Tirsdag 18. juni er det Fløtt heim!-konferanse i Samfunnssalen på Sortland. Dit kommer blant andre Ingebrigt Steen Jensen, Erlend Bullvåg, Julie Willumsen, Marianne Hansen - og Harstad-rapperen RSP for å sikre stemningen.

Målet er å skape engasjement og entusiasme for Vesterålen, og å skape et møtested for næringsliv og unge mennesker som bor i - eller kanskje vil flytte til - Vesterålen.

- Og ungdommene melder seg på! Så langt er det flest påmeldinger fra unge mennesker i 20- og 30-åra, faktisk. Både fra folk som bor her i dag, og fra utenfra Vesterålen. Her er studenter, nyutdannete og arbeidstakere i mange bransjer, sier redaktør Gard L. Michalsen i VOL og SortlandsAvisa, som arrangerer konferansen sammen med Lev Vesterålen.

- Reaksjonene på konferansen har vært gode fra næringslivet, men de har så langt vært alt for trege med å melde seg på. Vi forstår på andre arrangementer at det ikke er uvanlig, men nå håper vi rett og slett at næringslivet fra hele regionen "får ut fingeren" og melder seg på.

- Rekruttering og tilflytting er den største og viktigste saken for hele regionen nå og i tida framover - og her blir det viktigste stedet å være da, sier Michalsen.

Regiondirektør i HTG-avisene i Vesterålen, Rolf Olsen, har lang erfaring fra Harstadkonferansen og skal sammen med Michalsen være programleder. Olsen har stor tro på Fløtt heim!-konferansen:

- Dette blir en spennende konferanse, gode innledere medsolid faglig bakgrunn, innledere og kultur med ungdommelig trøkk og entusiasme.Og temaet er brennhett. Prisene er lave. Så her må folk kjenne sinbesøkelsestid, oppfordrer han.

- Ingebrigt Steen Jensen er for eksempel alene verdt turen. Han vil garantert sørge for entusiasme og engasjement!, mener Olsen.