Tindum kommer til Fæsterålen.

– Da Vesterålingene skjønte at de kunne påvirke hvilke artister som ble booket til Fæsterålen, ble det fort tydelig at rockebandet Tindrum har en massiv fanskare i regionen, skriver festivalen i en pressemelding.

Se Fæsterålens introduksjonsvideo øverst i saken.

Artistansvarlig Therese Korsvik Eliassen satt på tamp av døgnet og sjekket ut artisttips, da Tindrum ble et hyppig emnefelt i mailen.

– Vi elsker at folk er så engasjerte, og vi har sjekka ut alt i fra samisk joikemetal til punk. Men Tindrum er et stort stykke norsk rockehistorie, og da vi fikk booka dem til Fæsterålen, visste vi at dette kommer til å ta helt av på festivalen, sier hun.

Anerkjent gitarist

Tindrum skal spille på fredag 21. august på Fæsterålen, og de tar like gjerne med seg en del artistvenner, blant andre Kee Marcello fra Europe og Dag Ingebrigtsen kjent fra TNT og The Kids. Kee Marcello er jo en anerkjent gitarist med over 180.000 fans på Facebook, så det er stort at så etablert navn tar turen hit.

– Dette er en så bra kombo av artister at det er vel ingen tvil om at dette blir råeste rockeshowet i sommer, sier festivalsjef Stein Inge Pedersen.

Legendariske sanger

Hits som “Final Countdown”, “Drums of War” og “Forelska i Læreren” er forventet å kjøre publikum til maks. Senere på kvelden tar Loveshack over, og Pedersen er ikke i tvil om at folk vil ta helt av.

– Vi er jo nødt å leve opp til festivalnavnet her, så dette er sjukt gledelig nytt. Det skal bli teknisk gitarrock og allsang til du ikke har mer stemme. Det er vår plan, sier Pedersen.

Slipper flere artister

Fæsterålen kommer til å slippe resten av artistnavnene innen en uke, og allerede i morgen kommer neste kategori er Rap, heter det i pressemeldinga.

Også på denne bookingen er det folket selv som har bestemt.

– Når det kommer til hva som funker på fest, er Vesterålingene eksperter. De vet hva som laisa opp stemninga, sier Pedersen.