Et enstemmig fylkesårsmøte valgte andværingen Jitse Buitink til ny partileder for Nordland SV.

Det opplyser fylkeslaget i en pressemelding søndag ettermiddag.

- SV er Norges folkeparti. Vi er i sterk vekst og det er på tide at våre politikere får være politikere på heltid. Da må vi ha en organisasjon som gir dem et trygt og solid apparat som holder dem gående i kampen for naturen, for de økende forskjellene, for likeverd, for trygghet og trivsel, sier Buitink i pressemeldingen.

- Den sammensetningen som nå utgjør styret i Nordland SV, vil gi oss muligheter til å vokse enda større. Balansen mellom ambisjoner, ungdomskraft og lang erfaring blir vår suksess, mener den nye lederen.

Dette er det nye styret i Nordland SV:

  • Leder: Jitse Jonathan Buitink, Andøy

  • Nestleder: Åshild Pettersen, Leirfjord

  • Sekretær: Reinert Aarseth, Meløy

  • Økonomiansvarlig: Marit Igelbu Wiig, Alstahaug

  • AU-medlem: Aase Refsnes, Steigen

  • Kvinnepolitisk leder og 1. vara til AU: Haldis Andersen, Bodø

  • 1. styremedlem og 2.vara til AU: Kristian Rausandaksel, Rana

  • 2. styremedlem: Rose Hemingsen, Sortland

  • 3. styremedlem: Kevin Mediå, Rana

Siste innlegg

Ole-Kristian Anfinsen

Fergeforsinkelse på grunn av lavvann

Foto: Arkiv / Ann-Julie Nordgaard Nesmoen

Det meldes om forsinket avgang for fergen med avgang 19:45 på sambandet Bognes - Lødingen.

- Årsaken til forsinkelsen er stor fjære (lavvann), skriver Nordland fylkeskommune i en trafikkmelding.

Avgangen som skulle gå 19:45 utsettes inntil videre og det blir påløpende forsinkelser utover kvelden fra Bognes, skriver NFK.

- Vi beklager dette.

Ole-Kristian Anfinsen

Målt til 105 kilometer i timen

Ni førere fikk forenklede forelegg da Utrykningspolitiet holdt laserkontroll i 80-sonen i Kjerringnesdalen på Sortland onsdag ettermiddag.

Høyeste hastighet målt var 105 km/t, melder politiet på Twitter.

Ole-Kristian Anfinsen

Kansellerer flere avganger

Foto: Thor-Ivar Guldberg / Arkiv

Torghatten Nord AS informerer om kanselleringer i sambandet Fiskebøl-Melbu:

- For å unngå brudd på lovpålagt hviletid blir følgende endringer og kanselleringer gjennomført denne uken; Torsdag 9. mai (søndagsrute) Rutetur fra Melbu kl. 07:50 og fra Fiskebøl kl. 08:30 kanselleres. Fredag 10. og lørdag 11. mai: Rutetur fra Fiskebøl kl. 19:30 fremskyndes til kl. 19:00., og etter ankomst Melbu kl. 19:55 kanselleres de to siste ruteturene fra Melbu og Fiskebøl. Vi beklager ulempene dette medfører for våre reisende.

NTB

Nord-Norge: Snittpris for strøm på 18,4 øre per kWh torsdag

I Nord-Norge blir det en snittpris for strøm på 18,4 øre per kilowattime (kWh) torsdag og en makspris på 38,8 øre.

Torsdagens snittpris per kWh er 25,9 øre lavere enn onsdag og 17,4 øre lavere enn samme dag året før, viser tall fra hvakosterstrommen.no.

Maksprisen torsdag på 38,8 øre per kWh er mellom klokken 8 og 9 på morgenen. Den er 11,8 øre lavere enn onsdag og 16,7 øre lavere enn samme dag året før.

Ser man bort fra strømstøtten, men inkluderer forbruksavgift (15,84 øre per kWh) og avgift til Enova (1 øre per kWh), ville maksprisen i Nord-Norge vært 55,6 øre.

90 prosent av prisen over 73 øre dekkes av strømstøtten, og støtten beregnes time for time. Strømstøtten dekker altså ingenting torsdag, siden prisen aldri overstiger 73 øre.

I Nord-Norge er det ingen moms på strøm til husholdninger, og i Finnmark og Nord-Troms slipper husholdninger og offentlig forvaltning også å betale forbruksavgiften.

Minsteprisen blir på 1,7 øre per kWh mellom klokken 14 og 15.

Jørn Mikael Hagen / iTromsø

Fergen fortsatt innstilt onsdag

Foto: Thor-Ivar Guldberg / Arkiv

Onsdag morgen melder Vegtrafikksentralen at sambandet Melbu-Fiskebøl fortsatt er innstilt.

Også tirsdag var sambandet innstilt fra ettermiddagen og ut dagen.

Årsaken var «operasjonelle årsaker».

Hos vegtrafikksentralen er fergestrekningen foreløpig kansellert frem til onsdag klokken tolv, med melding om at det da vil komme en oppdatering.

På Torghatten Nord sine sider står det bare at fergesambandet er innstilt «inntil videre».

Jørn Mikael Hagen / iTromsø

Trenger mer tid – utsetter PCI-sak

Foto: Ronald Johansen / iTromsø

12. april fikk Helse Nord RHF overlevert evalueringsrapporten fra ekspertgruppen som har vurdert etableringen av PCI-tilbudet i Nordlandsykehuset.

Etter overleveringen ble de fire sykehusforetakene i regionen invitert til å komme med kommentarer til rapporten, og gi tilbakemelding om det var faktaopplysninger som eventuelt burde korrigeres.

– Vi har nå bedt ekspertgruppen vurdere disse innspillene, og i hvilken grad det får betydning for deres konklusjoner. Vi trenger litt mer tid for å kunne ferdigstille en sak for styret, sier administrerende direktør i Helse Nord RHF, Marit Lind, på Helse Nords egne hjemmesider.

Det betyr at saken vil bli fremmet til behandling i styremøtet i Helse Nord 19. juni, og ikke 29. mai som opprinnelig planlagt.

NTB

Strømprisen onsdag

I Nord-Norge blir det en snittpris for strøm på 44,4 øre per kilowattime (kWh) onsdag og en makspris på 50,7 øre.

Onsdagens snittpris per kWh er 1,2 øre lavere enn tirsdag og 5,4 øre lavere enn samme dag året før, viser tall fra hvakosterstrommen.no.

Maksprisen onsdag på 50,7 øre per kWh er mellom klokken 12 og 13. Den er 14,3 øre lavere enn tirsdag og 6,6 øre lavere enn samme dag året før.

Ser man bort fra strømstøtten, men inkluderer forbruksavgift (15,84 øre per kWh) og avgift til Enova (1 øre per kWh), ville maksprisen i Nord-Norge vært 67,5 øre.

90 prosent av prisen over 73 øre dekkes av strømstøtten, og støtten beregnes time for time. Strømstøtten dekker altså ingenting onsdag, siden prisen aldri overstiger 73 øre.

I Nord-Norge er det ingen moms på strøm til husholdninger, og i Finnmark og Nord-Troms slipper husholdninger og offentlig forvaltning også å betale forbruksavgiften.

Minsteprisen blir på 28,5 øre per kWh mellom klokken 0 og 1 på natten og er den laveste i landet.

NTB

Hundretusener av sommerferier kan spoleres av mulig pilotstreik

Parkerte Norwegian-fly kan bli en realitet i sommer om ikke pilotene kommer til enighet med Norwegian i lønnsoppgjøret. Foto: Vidar Ruud / NTB Foto: Foto: Vidar Ruud / NTB

Forhandlingene mellom Norwegian og flere av deres piloter er allerede på overtid. Skulle de ikke komme i mål kan flyene stå på bakken i sommer.

– Det er den norske forhandlingsmodellen, og selvfølgelig kan vi ende der. Men vi er i dialog, og vi ønsker å finne en løsning, sier Alf Hansen, som representerer Norwegians piloter basert i Norge til E24.

Lederen for Norwegian Pilot Union forteller at de er i dialog med Norwegian og at han håper de kommer i mål.

Forhandlingene er på overtid, men det er ikke satt noen forhandlingsfrist. Dermed kan det i verste fall ende med pilotstreik i den mest travle perioden, sommerferien.

– Vi både håper og tror vi at vi skal kunne komme til enighet med pilotene, slik vi nylig har gjort i Spania og Danmark, forteller Norwegians kommunikasjonsdirektør, Esben Tuman, til avisen.

Pilotenes forhandlingsleder understreker at de ikke ønsker å skade passasjerene.

– Uansett tid på året flyr vi mange mennesker, så det er ikke et strategisk valg at dette pågår nå, det er fordi selskapet har vært opptatt, sier til E24.

Næringslivsavisen skriver at Norwegian allerede har solgt over 300.000 flere billetter til årets sommersesong enn i fjor.

Ole-Kristian Anfinsen

Innstiller Melbu-fergen

Foto: Thor-Ivar Guldberg / Arkiv

Vegtrafikksentralen melder at fergestrekningen Melbu-Fiskebøl på fylkesvei 82 innstilles fra klokken 16:40 tirsdag. Innstillingen gjelder frem til klokken 22:00 i kveld.

- Fergesambandet kanselleres ut dagen på grunn av operasjonelle årsaker. Oppdatering i morgen, skriver de i en oppdatering

Erik Andreassen

Tatt i 87 km/t i 60-sona

UP har mandag formiddag gjennomført fartskontroll i 60-sona ved Haugen i Bø.

Ni førere fikk utstedt forenklet forelegg for fartsovertredelser.

– En fører, kvinne i 20-årene, fikk førerkortet beslaglagt etter å ha blitt målt til 87 km/t. Politiet har opprettet sak. Fører erkjente forholdet og samtykket til beslaget, melder politiet i Nordland.

Erik Andreassen

Hadsel i gang med undersøkelse

Hadsel kommune henter i disse dager inn svar fra brukere og pårørende i helse- og omsorgstjenesten for å finne ut hva som er bra og hva de bør forbedre.

– Det er selvsagt frivillig å svare på undersøkelsen, men vi håper at flest mulig tar seg tid til å gi oss sine synspunkter. Det gjøres ved å svare på spørreskjemaet. Ved å samle inn erfaringer, kan vi få en oversikt over hva vi er bra på og hva vi bør forbedre oss på, forklarer helse- og omsorgssjef Marion Celius i en pressemelding.

Kommunen skriver at de hele tiden ønsker å gjøre sine tjenester enda bedre for innbyggerne. Blant dem sykehjem, hjemmetjenesten, miljøarbeidertjenesten, fysio- og ergoterapitjenesten, helsestasjonen, og rus- og psykiatritjenesten.

De fleste av undersøkelsene gjennomføres ved at brukerne får tilsendt spørreskjema med et engangspassord. Undersøkelsen besvares digitalt på nettportalen Bedrekommune. Dersom bruker ikke kan besvare undersøkelsen elektronisk, kan man levere sitt svar i papirversjon og sende det til kommunen.

Erik Andreassen

Nesten 5000 skal hoppe tau i Nordland

Hoppetaukonkurransen “Hopp for hjertet” er i gang. Det melder Nasjonalforeningen for folkehelsen, som er arrangør, i en pressemelding denne uka.

I Nordland deltar 4792 elever, noe som er nesten 700 flere elever enn i fjor. Elevene som er påmeldt, kommer fra 88 skoler i Nordland.

– Målet vårt med konkurransen er å inspirere til økt fysisk aktivitet, glede og fellesskap i skolen, sier generalsekretær i Nasjonalforeningen for folkehelsen, Mina Gerhardsen.

Det er elever på 4. til 7. trinn som deltar i konkurransen, og hver klasse samler poeng som gruppe. Klassene registrerer hvor mange minutter de hopper, og får ett poeng per minutt klassen har vært aktiv. Det er maksimalt mulig å hoppe seg til 60 poeng per klasse per dag.

Når konkurransen er ferdig, sender læreren inn den totale poengsummen til Nasjonalforeningen for folkehelsen, som kårer en nasjonal vinner. I tillegg kårer hvert av våre fylkeslag vinnere i sitt område, så det blir mange vinnere over hele landet.

NTB

Nord-Norge: Snittpris for strøm på 40,6 øre per kWh mandag

I Nord-Norge blir det en snittpris for strøm på 40,6 øre per kilowattime (kWh) mandag og en makspris på 46,7 øre.

Mandagens snittpris per kWh er 12,6 øre høyere enn søndag og 23,3 øre lavere enn samme dag året før, viser tall fra hvakosterstrommen.no.

Maksprisen mandag på 46,7 øre per kWh er mellom klokken 15 og 16. Den er 1,6 øre høyere enn søndag og 30,8 øre lavere enn samme dag året før.

Ser man bort fra strømstøtten, men inkluderer forbruksavgift (15,84 øre per kWh) og avgift til Enova (1 øre per kWh), ville maksprisen i Nord-Norge vært 63,5 øre.

90 prosent av prisen over 73 øre dekkes av strømstøtten, og støtten beregnes time for time. Strømstøtten dekker altså ingenting mandag, siden prisen aldri overstiger 73 øre.

I Nord-Norge er det ingen moms på strøm til husholdninger, og i Finnmark og Nord-Troms slipper husholdninger og offentlig forvaltning også å betale forbruksavgiften.

Minsteprisen blir på 29,2 øre per kWh mellom klokken 3 og 4 på natten og er den laveste i landet.

NTB

Nord-Norge: Snittpris for strøm på 28,05 øre per kWh søndag

I Nord-Norge blir det en snittpris for strøm på 28,05 øre per kilowattime (kWh) søndag og en makspris på 45,05 øre.

Søndagens snittpris per kWh er 2,7 øre lavere enn lørdag og 27,2 øre lavere enn samme dag året før, viser tall fra hvakosterstrommen.no.

Maksprisen søndag på 45,05 øre per kWh er mellom klokken 19 og 20. Den er 0,1 øre høyere enn lørdag og 30,2 øre lavere enn samme dag året før.

Ser man bort fra strømstøtten, men inkluderer forbruksavgift (15,84 øre per kWh) og avgift til Enova (1 øre per kWh), ville maksprisen i Nord-Norge vært 61,8 øre.

90 prosent av prisen over 73 øre dekkes av strømstøtten, og støtten beregnes time for time. Strømstøtten dekker altså ingenting søndag, siden prisen aldri overstiger 73 øre.

I Nord-Norge er det ingen moms på strøm til husholdninger, og i Finnmark og Nord-Troms slipper husholdninger og offentlig forvaltning også å betale forbruksavgiften.

Minsteprisen blir på 2,2 øre per kWh mellom klokken 14 og 15 og er den laveste i landet.

Tommy Hansen

Inviterer til vårens «Storforeldremøte»

Mandag 27. mai inviterer Øksnes kommune alle foreldre i grunnskolene i Øksnes til vårens «Storforeldremøte».

Det avholdes ifølge kommunens hjemmeside i kommunestyresalen, og det vil være mulig også å følge møtet på nett.

Randulf Nerdum kommer til Øksnes og holder foredraget: «Er ditt barn mitt ansvar?»

På storforeldremøtet vil du også få anledning til å treffe kommunens nyansatte familieterapeut Ragnhild Elise Håland og kommunepsykolog Marte Teigen som gir en kort presentasjon om de tjenestene de kan bidra med i et forebyggende perspektiv.

Ole-Kristian Anfinsen

Kansellert grunnet tekniske problemer

B-ruten på fergestrekningen Lødingen-Bognes er kansellert lørdag, melder Torghatten Nord på sine nettsider.

Vegtrafikksentralen beregner sluttiden til klokken 13.

Dagny Ulland

To fra Øksnes til landsfinalen

21.-25. juni arrangeres UKM-landsfinalen i Bodø.

Der representeres Vesterålen innen både kunst og musikk.

John Michael (kunst) og Blackbirds (musikk), begge fra Øksnes, er nemlig klare for Landsfinalen.

Det skriver UKM Nordland på Facebook.

Dagny Ulland

Halvparten av arbeidssøkerne i Nordland har innvandrerbakgrunn

Ved utgangen av april var det i alt registrert 3 471 arbeidssøkere i Nordland. Omtrent halvparten av disse har innvandrerbakgrunn.

Det opplyser NAV Nordland.

Her er en oversikt over antall helt ledige i Vesterålen:

Hadsel: 68

Bø: 18

Øksnes: 94

Sortland: 65

Andøy: 25

NTB

Nord-Norge: Snittpris for strøm på 40,6 øre per kWh fredag

I Nord-Norge blir det en snittpris for strøm på 40,6 øre per kilowattime (kWh) fredag og en makspris på 50,7 øre.

Fredagens snittpris per kWh er 5,05 øre høyere enn torsdag og 4,2 øre lavere enn samme dag året før, viser tall fra hvakosterstrommen.no.

Maksprisen fredag på 50,7 øre per kWh er mellom klokken 7 og 8 på morgenen.

Den er 7,8 øre lavere enn torsdag og 3,009 øre lavere enn samme dag året før.

Minsteprisen blir på 30,4 øre per kWh mellom klokken 23 og 00 og er den laveste i landet.

Dagny Ulland

Nav har innloggingsproblemer

«Vi opplever for tiden problemer med innlogging på nav.no» er meldingen vil møte hvis du prøver å logge inn nå.

Det skriver VG.

– Det er nettverksproblemer med innloggingen. Dette rammer alle som prøver å logge inn på nav.no, bekrefter avdelingsdirektør Jan Hokstad til VG.

Nav anbefaler at du prøver igjen senere dersom du opplever problemer.