Sånn ser gutta ut til vanlig...

Pedalfesten nærmer seg med stormskritt, og nå kjennes det på pulsen til de fleste Vesterålinger at det nærmer seg storfest. Forruten om Stage Dolls, Din Freundin, har Pedalfesten en virkelig godbit i ermet. Nemlig Norges beste Kiss-tributeband, og de er fra amazing Andøya. Men hva fikk en gjeng karer fra Andøya til å kle seg ut som Kiss og storme Andenes med grandios rock:

- Fuzz Factory kom av ren spilleglede og en sexy kjemi. Vi hadde vel et ønske om å lage sensasjon på “Julejammen” på Andenes for å skremme alle Blues-folka og skape komplett kaos. Det klarte vi ganske så greit, forteller Krister Kind Eid aka Gene Simmons, i et presseskriv.

Faktisk ble Fuzz Factory så raskt populære at gutta måtte raskt oppgradere Kiss-antrekkene til noe mer permanent:

- I begynnelsen laget vi de selv med god hjelp fra venner og kjente. Fikk gamle skidresser, skinnbukser, armyboots og to-toms-fire gjorde susen. Maling, plank, spiker, nål og tråd ble gjort til antrekk. I senere tid har vi anskaffet kostymer fra offisielle KISS-shops, forteller Anders Rasmussen aka. Ace Frehley.

Men hvordan har Andøyværingene tatt imot at bygdas sønner kler seg ut som Kiss. Er bygdas damer like gira på Fuzz Factory som originalbandet. Her blir bandets Gene Simmons mer hemmelighetsfull, og flirer:

- Alle elsker Kiss. Det har vært noen bisarre episoder gjennom tidene, men alt i alt har dette bidratt til et bedre naboskap...muligens.

Det er med andre ord populært å være medlem i et Kiss-tributeband:

- Ingen kommentar, sier gutta synkront på det, og ler høyt.

Men alle i bandet er ihuga Kiss-fans og har lagt merke til at folk foreslår låter på Hva skjer i Blåbyens fb-side. Men hva er bandets favorittlåter:

- Det er utrolig vanskelig å velge ut noen få. Men “Love Gun”, “Detroit Rock City” og “Lick it Up” er kick-ass-låter!

Og om de andre to bandene har Fuzz Factory bare godord:

- Alle i vår aldersgruppe kjenner Stage Dolls som et av Norges fremste rockeband. Og vi gleder oss noe vanvittig å høre på Din Freundin. Det er jo enormt mye buzz om dem akkurat nå, sier Rasmussen aka Ace Frehley. Fuzz Factory gleder seg enormt til å sjekke trykket på feststemte Vesterålinger på Pedalfesten, og lover å gjøre Sortland om til Sortland Rock City.

Bandet består av:

Paul Stanley aka Øystein Tyvold Berg-Olsen, 36 - Andenes, Peter Criss aka Jens Lian, 39 - Andenes, Ace Frehley aka Anders L. Rasmussen, 35 - Tromsø, Gene Simmons aka Krister K. Eid - 35 - Andenes.