- We are looking forward to it. We are going to rock the house, sier Marion Gold på tysk-engelsk når VOL ringer torsdag morgen.

Med over 345 000 likere på Facebook og over 75 millioner avspillinger på Youtube er Alphaville rene symbolet på 80-tallet med hiter som “Big in Japan” og ikke minst “Forever Young”. Vokalisten Marian Gold visste nok ikke helt hva han satte i gang da han startet Alphaville med Bernhard Lloyd og Frank Mertens i 1983.

- Vi har ikke vært ofte i Nord-Norge, men vi var i Tromsø og gleder oss stort til å spille på Sortland. Det er vakkert der oppe, sier Gold som ikke har vært i Vesterålen tidligere.

Under konserten lover Gold at publikum vil få oppleve alle slagerne fra 80-tallet.

- Vi har en tretti år lang historie som band så vi har mange hits å spille. Jeg kan love publikum alle våre mest kjente sanger.

Gold sier han elsker å opptre.

- Vi har omlag 30-50 konserter i året og det å stå på scenen å spille er alltid gøy. Det er som en ferie hvor vi får pause fra det å være i studio og jobbe med ny musikk.

Med 30 år på baken som band, har Alphavlle mange steder på samvittigheten. Den mest spesielle arenanen de spilte på var i krigsherjede Beirut på midten av 90-tallet.

- Vi ble spurt av den tyske ambassaden på midten av 90-tallet om å spille der. Krigen var nylig avsluttet og byen var jevnet med jorden. Vi spilte på en stadion der og det føltes som at vi spilte på ei slagmark. Ikke på grunn av at det foregikk kamper der, men fordig vi spilte i en by jevnet med jorda og ruiner over alt. Å stå der og høre folk synge med på sangene våre var det mest spesielle jeg har opplevd, sier Gold.

Han har store forventninger til besøket til Sortland i august.

- Jeg har store forventninger til meg selv og bandet. Vi skal gi alt vi klarer og lover en kjempekonsert. Så håper jeg publikum blir med på festen, sier Gold som kommer med sitt 5-manns sterke band til Fæsterålen.

- Stolt

De musikalske eksperimentene Alphaville gjorde sammen i kjelleren i Münster, Tyskland har resultert i popklassikere, millioner av solgte plater og internasjonal suksess. De setter ennå sitt stempel i musikkverden med utsolgte verdensturneer og millioner av avspillinger. Nå bytter de ut stadioner med Sortland sentrum og “Fæsterålen”. Det er ikke rart festivalsjef Stein Inge Pedersen er ekstra stolt i dag:

- Dette er en booking vi har jobbet en stund med. Vi ønsket å toppe årets “Fæsterålen” med et band som har skapt festfølelsen som festivalen står for. Vi har lyst at folk skal gå ut i høstmørket med den følelsen som låta “Forever Young” gir.

Artistansvarlig Therese Korsvik Eliassen bekrefter at det har vært noe som de har jobbet med over tid til å få til, både med logisitikk og en travel turnèplan. Men i år klaffet det på alle punkter:

- Å jobbe med booking på dette nivået krever mye detaljfokus, og ikke minst har også større band visse tekniske krav som må tilfredstilles. Vi har jobbet knallhardt og vi tror at dette blir stor opplevelse på “Fæsterålen”.

De har vært i Nord-Norge en gang før, og nå gleder de seg til å komme tilbake.

Han visste kanskje ikke hva han satte i gang i 1983, men han vet nok ikke helt hva han har satt i gang i Vesterålen heller. Dette blir historisk.