Blikkenslageren som siden i mai i år har publisert over 70 dikt i lokalavisa Andøyposten skapte bølger i spaltene. Det ble diskutert på verseform i ukevis. Nå kommer boka som dokumenterer fenomenet.

Det var den nattlige aloen fra den helsikkes stormåsen som fikk blikkenslager Raymond Strøm til å debutere som poet. Det var umulig å sove, og mens han først var våken kunne han like godt gjøre noe. Dermed fikk måsen gjennomgå på rim. Kona Liz skulle innom lokalavisen med et bilde til en bursdagsannonse, og tok like god med seg det nyskrevne diktet. «Ta det på trykk hvis dere synes det er noe», sa hun til redaktør Jørn Aune.

Fem måneder senere har nærmere 70 dikt fra blikkenslagerens penn gledet og ergret lesere av Andøyposten. Han skriver om de nære ting – om late fiskere og overbetalte frisører, om molta, om slanking, om hybelkaniner og om livet. Men hele tiden med glimt i øyet og på et saftig og direkte språk. Han er engasjert og han engasjerer de som leser. Flere har svart de poetiske innleggene hans – selvsagt i verseform. Noen av svarene er tatt med her.

Denne boka vil fryde alle med tilknytning til Andøy, både innfødte, tilflyttere og utflytta Andværinger. Men boka har bredere apell: Alle som er glad i folket i Lofoten og Vesterålen og nordlendingen vil ha stor glede av å la Raymond servere dem rett fra levra.

Boka legges ut for salg i dag.