Arctic Race of Norway vil være Nord-Norges første ritt der verdens beste syklister deltar. Den nøyaktige ruta for millionrittet er ikke planlagt, men Vesteraalens Avis slår fast at det er stor sjanse for at rittet kommer innom Hadsel. Og at hele dette sirkuset nå ser ut til å besøke Vesterålen og Hadsel gir store utfordringer.

Politiet og Statens Vegvesen arbeider i disse dager med å utarbeide en plan for hvordan de skal takle storinnrykk av internasjonale syklister og et vell av personer tilknyttet støtteapparat, følgebiler, TV-team med helikoptre. I tillegg kommer sikkerhetspersonell. Her vil også lokale krefter, så som Røde Kors, sannsynligvis involveres.

Ikke minst knyttes det utfordringer til hvordan man skal takle trafikkavviklingen når 20 profflag av seks syklister skal følges av nesten like mange følgebiler. Viktig er også hvordan sikkerheten til både utøvere og publikum ivaretas.

- Vi skal i et møte med vegvesenet, men dette er foreløpig ikke berammet. Det er derfor for tidlig å gå ut med detaljer for hvordan dette skal løses, sier lensmann i Hadsel, Per Erik Hagen.

Fagkoordinator for trafikk i Midtre Hålogaland politidistrikt, Per Erik Rynning, vil verken bekrefte eller avkrefte at Hadsel får besøk av sykkelsirkuset:

- Det er litt for tidlig, jeg kan ikke si noe konkret før vi har alle formaliteter og godkjenninger på bordet. Men at det er stor tenkning og et voldsomt stort arrangement vi jobber mot, er det ingen tvil om.

Heller ikke arrangøren vil røpe flere detaljer utover at rittet planlegges å rulle innom regionen.

- Eksakt hvor racet vil gå i år vil offentliggjøres så snart vi har en avklaring med våre myndigheter, sier Knut-Erik Dybdal, daglig leder i Arctic Race.