Alle kommunene i regionen var representert under Fløtt heim-konferansen tidligere i uka. Konferansen ble en happening som endte med at folk - inkludert godt voksne politikere - stod på stolene og jublet.

- Vi er selvsagt med på å løfte dette initiativet videre. Fløtt heim-konferansen handler om det vi har gjentatt så mange ganger de siste årene: Vi må få ungdom til å bosette seg her i regionen, sa regionrådsleder Sture Pedersen, som også er ordfører i Bø, da arbeidsutvalget i Vesterålen regionråd møttes fredag.

- Et viktig spørsmål er imidlertid også om hvordan vi kan ta disse tankene videre. Vi har fått etablert Lev Vesterålen via regonrådssamarbeidet, og Fløtt heim-konferansen er en flott parallell. Jeg anbefaler at vi til det første AU-møtet til høsten vil ta opp diskusjon om konferansen, og være med og bygge videre på den, sa Pedersen.

- Fra Lev Vesterålens side vil vi blant annet også sørge for å sende folk til Oslo, Trondheim, Tromsø og Narvik for å rekruttere unge voksne hit til oss. Intensjonen er selvsagt å bruke de midler vi kan for å få unge folk til å vende seg hit til regionen for å bosette seg her, sa Sture Pedersen.

De andre politikerne i regionrådets arbeidsutvalg var enig:

- Jeg ble positivt overrasket. Dyktige foredragsholdere evnet å spissformulere sine meninger, og de klarte virkelig å vekke interessen. Det var også flott å få flere påminnelser om hvor viktig det er at vi samarbeider på tvers av kommunegrensene. Vi kan bli bedre, selv om vi også har prosjekter hvor vi samarbeider godt, sa varaordfører i Hadsel Inger Hope.

- Jeg lot meg virkelig begeistre, sa øksnesordfører Jørn Martinussen.

- Det er ingen tvil om at konferansen er en stor inspirasjon, men stemningen i salen var ikke mulig å bringe ut til resten av landet. Jeg skulle veldig gjerne fått filmet eller overført innholdet neste gang, slik at folk kan følge dette selv om de ikke er til stede.

- Det var helt fantastisk å være til stede. Måtte enda mange flere få med seg dette neste gang, sa lødingenordfører Anita Martinussen.

- Jeg merket meg hvor mange ungdommer som var der. Det er ingen tvil om at disse er de beste ambassadører for både en slik konferanse og for Vesterålen, sa øksnesrådmann Ole Martin Karlsen.

- Dere har på mange måter vært med på å lage denne konferansen gjennom Lev Vesterålens bidrag. Så all ære til dere også, sa sekretariatsleder Silje Kristoffersen.