Mandag ble det bekreftet at Arctic Race of Norway legger store deler av sykkelrittet til Vesterålen, med målgang på Stokmarknes 10. august, og etappestart på Sortland 11. august.

Parallellt med pressekonferansen i Oslo der etappene mandag formiddag ble offentliggjort, ble det invitert til pressekonferanse i lokalene til Sparebanken 1 Nord-Norge på Sortland. Banken er offisiell partner for sykkelrittet, og lokalbanksjef Erik Nikolaisen oppfordrer vesterålingene til å "gå bananas".

- Dette er vår månelanding. Timesvis med tv-sending fra vår region til 110 land, dette er en unik mulighet til å vise frem den fineste plassen i verden til hele verden. Det er all mulig grunn til å gå bananas!, sier Nikolaisen til VOL.

- Brett opp ermene, Vesterålen! Nå må vi lage folkefest!, var også oppfordringen fra Caroline Meier, kreativ leder i produksjonsselskapet Deadline Media.

- Dette er den beste markedsføringen vi kan få. Nå må vi lage et helsikkes idrettsarrangement sammen med Arctic Race of Norway på kort tid. Her må alle kjenne sin besøkelsestid, det blir ikke fest om vi ikke er engasjert, sier hun.

Eurosport kjører direktesending fra start til mål. Det samme gjør TV2.

Trenger overnattingssteder

Det er vanskelig å estimere hvor mange tilreisende publikummere som tar turen til Vesterålen de dagene rittet er innom regionen. Astrid Berthinussen i Vesterålen Reiseliv tror det kan komme vanvittig mange mennesker, som også vil trenge overnatting.

- Vi oppfordrer lokalbefolkningen i hele Vesterålen til å ta kontakt med turistinformasjonen om de har teltplass, hybler, leiligheter eller campingvogner som de vil leie ut det døgnet rittet er i Vesterålen.

Rittet legges mellom Tour de France og Spania Rundt. Arctic Race of Norway har samme arrangør og frontes av førstnevnte, og det antas derfor at også flere av de mest kjente syklistene blir å finne på de nordnorske startstrekene.

TV2.no skriver mandag at hvem som skal delta i rittet, avsløres 15. juli på en av hviledagene i Tour de France.