Han gleder seg stort, Peer Nic Gundersen fra Sortland. Tre og et halvt år etter utgivelsen av sin første cd tar en ny plate mer og mer form, og ny plate skal ut i 2012. – Låtene er valgt ut, preproduksjonene er stort sett ferdig innspilt, sier den 21-åringen fra Sortland.

Noen eksakt utgivelsesdato er ikke satt ennå. Han har skrevet og komponert låtene selv gjennom flere år, og har derfor hatt et rikt låtmateriale å velge i.

30 - 40 låter

- Jeg har skrevet mange låter de siste årene og har vel liggende minst 30-40 låter, sier han. Noen er det lenge siden jeg skrev, andre er ganske ferske. Den ene skrev jeg faktisk ferdig på flyet hjem til Vesterålen nylig, på en spypose. For jeg hadde ikke noe annet å skrive på.

Han ler hjertelig. Og som han sier ”Man tar det man har for hånden, og når tekstene kommer er det viktig å få ordene ned på papir”.

Sangen har han kalt for Second street, og den var en så god kandidat at den blir med på nyplata.

Peer flyttet fra Sortland til Trondheim utpå nyåret i 2011, og der tar han en bachelor i engelsk. I tillegg jobber han vikar og holder på med musikk på fritida.

Liker Trondheim

- Musikken har alltid vært det viktigste for meg, sier Peer. Og musikkmiljøet i byen er veldig bra, og det har ikke vært vanskelig å komme inn i miljøet. Jeg var spent når jeg flytta til en ny by hvordan det ville bli, men rockemiljøet i Trondheim er veldig, veldig bra.

Han sier han har arbeidet mye med å knytte kontakter, helt fra han var 12-13 år. Det gjør at han etter hvert har et stort nettverk rundt om i landet.

Nå modnes nyplata mer og mer, og musikerne som skal bidra er funnet.

- Jeg har fått med meg en fantastisk gjeng, sier han. Fra Sortland har jeg med meg Rune Nilsen på gitar, Tord Vangen på trommer og Stian Ovesen fra Moondogs på elgitar. Ole Jonas Storli på piano fra Trondheim og Jørgen Vassvik på bass er også med.

Besøk Peers fanside på Facebook.

Spiller mye

Peer har vært aktiv og har holdt mange konserter rundt om i landet i år, og han elsker å komme seg ut å spille for folk. Små, intime lokaler liker han veldig godt, men er selvsagt også veldig glad i festivaler.

Alt av preproduksjoner er så å si ferdig, det er bare de siste innspillingene som gjenstår.. Han har nylig opprettet egen Facebookside der det er mulig å lytte til noen av låtene og der ligger også et par musikkvidoer.

Framsnakket av Sivert

Det er etter hvert mange som liker musikken til Peer Nic Gundersen, og en av dem er selveste Sivert Høyem. Og det at Sivert framsnakket han på Stjerneklart, det gjorde ham veldig glad.

- Det betyr veldig mye for meg, Sivert er mitt forbilde, en utrolig dyktig musiker og i tillegg en veldig hyggelig kar, sier Peer. At en størrelse som han har tro på meg, varmer enormt!

Og Knut Borge har også omtalt den forrige plata Peer and the Moondogs i det populære radioprogrammet Musikkasylet.

- Ja, det var veldig artig. Etter at vi gav ut plate i 2008 hadde jeg den med meg overalt, og jeg gav en cd til Vesterålens egen bluesdronning Marit Endresen, forteller han. Hun gav den til en fyr i NRK som igjen gav den til Knut Borge. Og slik hadde det seg at den ble omtalt på radio, og låta ”Step out” ble spilt.

Men Peer har også blitt intervjuet på NRK Nordlands ”Musikk under polarhimmelen” og av en rekke aviser. Han har opptrådt offentlig helt siden han gikk på ungdomsskolen.

Digger Dylan

Nylig deltok han på en større Bob Dylan konsert på Sortland, en hyllest til 70-årsjubilanten. Det likte han, for Dylan har inspirert Peer i mange år.

- Jeg har forgudet Bob Dylan helt siden han ”traff meg” da jeg var 12 år, sier han.

I fjor var Peer i New York på tur med folkehøgskolen han gikk på, og stort var det å få besøke Greenage Village der ”Blowing in the wind ble skrevet”. Peer la ned sin egen gitar der og tok bilde av det.

- Jeg er ikke religiøs av meg, men akkurat det øyeblikket er vel det nærmeste jeg har kommet en religiøs opplevelse, sier Peer.

Mange spør om når plata kommer, men han har ikke fastsatt noen dato.

- Den skal ut når alt er ferdig, når jeg er fornøyd og ting er på plass. Dette skal bli en flott plate, og da er det viktig å ta seg tid, smiler Peer.

Besøk Peers fanside på Facebook.