- Enten alle eller ingen, svarer Bjørn Heireng senterleder på Skibsgården på spørsmål om de vil ha åpent under sykkeløpet Arctic Race.

- Det var i alle fall det sentrene ble enig om tidligere i år. Dermed blir de tre kjøpesentrene på Sortland stengt når etappen går gjennom Sortland søndag.

Etter søknad fra Sortland næringsforening til Fylkesmannen, har handelsstanden i Sortland kommune fått dispensasjon fra loven og kan ha åpent fire timer søndag, mens sykkelløpet går gjennom byen.

- Kan ta feil

- Og enkelte butikker vil ha åpent, men de store kjøpesentrene holder stengt.

- Det er ganske mye aktivitet på torget den dagen og Strandgata blir stengt tidlig på morgenen, begrunner han senterstenginga med.

- Det kan jo hende at enkeltstående butikker vil ha åpent og kafeene bør ha åpent. Så får vi se om vi har driti på leggen eller ikke, ler Heireng og kommer med en innrømmelse:

- Vi har jo aldri hatt dette før, så det kan jo hende at vi tar feil. Det vet vi ikke før mandagen kommer.

Frykter surmuling

- Den eventuelle omsetninga vi går glipp av er jeg ikke så opptatt av, men hvis det blir surmuling som at "Sortland er stengt", så er det ikke bra, advarer han.

- Vi vet jo ikke hvor stort det er. Kanskje er det mye større enn det vi tror, sier Heireng og håper at det blir et bra arrangement.

- Jeg håper det blir bra vær og at det blir en folkefest i gatene, legger han til og forsikrer at han skal ut i sentrum og være med på festen.

Neppe attraktivt

Ronny Johansen er senterleder på Sortland Storsenter. Han er også klar på senteret forblir stengt søndag.

- Vegene sperres tidlig på dagen og det meste skjer utenfor sentrene. Det er nok ikke så attraktivt å være på et kjøpesenter når løpet går, mener han.

- For noen frittstående butikker kan det være veldig gunstig å ha søndagsåpent, men vi ser det også på en annen måte. Denne lørdagen har vi åpent til 18.00, to timer mer enn de andre butikkene. Gjennom året har vi lengre åpningstid enn butikkene ellers, påpeker Johansen.

Åpningstiden lørdag gjelder både Sortland Storsenter og Skibsgården.