Prosjektleder og konstituert sekretariatsleder Silje Kristoffersen. Bildet er fra sommeren 2011. Foto: Gard L. Michalsen

Kommunal- og regionaldepartementet deler ut inntil 32 millioner kroner i Bolyst-midler i år, til prosjekter som "kan skape bolyst i distriktskommuner". Vesterålen regionråd søkte i fjor gjennom prosjektet Lev Vesterålen uten å få tilskudd, men i år har pipa en annen lyd:

Prosjektet Lev Vesterålen får 1,455 millioner kroner i Bolyst-midler, som et av tre tiltak i Nordland.

I en pressemelding fra Nordland fylkeskommune heter det at Lev Vesterålen " i et tredelt prosjekt skal arbeide med rekruttering til Vesterålen, samt jobbe aktivt for å beholde arbeidstakere i regionen: 1. Kvalitativ og kvantitativ kompetansekartlegging foroffentlig og privat sektor, 2. tilrettelagt markedsføringskampanje og aktiviteter for nye arbeidstakere til regionen og 3; jobb til 2 samt trainee program."

Tildelingen ble markert på Fylkeshuset i Bodø i dag, og det var stortingsrepresentant Janne Sjelmo Nordås (Sp) som foretok overrekkelsen av de tre tilskuddene i fylket.

Lev Vesterålen ble også omtalt i fjorårets Fløtt heim-magasin. Daværende prosjektleder for Lev Vesterålen, nå konstituert sekretariatsleder for Vesterålen region, Silje Kristoffersen uttalte dette om prosjektet:

- Dette er kanskje den viktigste jobben for Vesterålen akkurat nå. Men det koster tid og penger, og det er det ingen som har - aller minst kommunene, sa Kristoffersen. Hele saken i fjorårets magasin kan du lese her.

PS! For deg som er opptatt av befolkningsutvikling anbefaler vi også årets Fløtt heim-magasin, som du kan lese her.