59-åringen fra Strand ønsker med partiet Folkets Rettigheter å sette det norske folk i stand til å selv ta tak i sine store og små utfordringer i hverdagen. Robert Steffensen mener dagens organisering av Norge har frarøvet innbyggerne både initiativlyst og innflytelse over organiseringen av samfunnet.

For å gripe endringsbehovet an, vil Steffensen reise debatt om behovet for flere reformer. Først og fremst en regionreform, en inndeling av landet i fem regioner. Fylkesgrensene skal vekk, og hver av de fem regionene bør ha ansvar for, og råderett over de ressurser hver region rår over.

- Jeg mener ikke vi skal rive landet opp i flere deler. Vi skal fortsatt være ett land. Poenget er å gi folket som bor i regionene makt over sine ressurser og sin hverdag, sier Steffensen. Han mener innføringen av omsettelige fiskekvoter er et godt eksempel på en ordning et region-inndelt Norge aldri villet godta. - Den eneste grunnen til at denne ordningen ble innført er sentralstyringen vi har i dag, med alle linjer rett ned til Oslo. Da går det bare en veg, mener Steffensen.

Den andre store reformen er fjerning av all beskatning på lønns- og pensjonsinntekt. Steffensen vil heller ha et beskatningssystem basert på forbruk, der det offentlige henter inn sine inntekter gjennom avgiftene. På den måten mener han det offentlige vil få god kontroll med hva man ønsker mer og mindre av, samtidig som det blir rettferdig ved at alle skatter likt – det vil si ut fra hvor bra de ønsker å ha det materielt.

- Ikke som i dag, der de som har høye inntekter må betale prosentmessig mer i skatt enn de som har lavere inntekter. Dagens system hemmer lysten til å oppnå en høy lønn, mener Steffensen. Konsekvensen av dette blir at folk ikke tar de jobbene de reelt sett har kompetanse til.- Det er i dag haugevis av folk som har en alt for høy kompetanse i forhold til jobben de har. Disse folkene burde hatt enda høyere stillinger, men progresjonsbeskatningen forhindrer den naturlige konkurransen i å utfolde seg i arbeidsmarkedet, mener Steffensen.

Velferd er den tredje reformen fra partiprogrammet Steffensen nevner på vår oppfordring om å redegjøre for programmet i så komprimert versjon som mulig.- Vi må bort fra et system som stiller krav til nedskjæringer hos enkeltindividet, og ransaking av hans eller hennes privatøkonomi før stønad kan utbetales. Vi må ha en universell og rettighetsbasert velferdslov, det system vi har i dag blir i mange situasjoner uverdig, mener Steffensen.

Steffensen har gitt ut tankene bak programerklæringene i boka ” Kampen for folkets økonomiske rettigheter”. I tillegg har Steffensen satt opp en omfattende hjemmeside www.folketsrettigheter.no for partiet, der både partiprogrammet og muligheten for å sende inn krav til støtte for registrering av partiet kan lastes ned.

Steffensen håper det vil være mulig å samle de nødvendige 10.000 underskriftene før stortingsvalget i 2013, og at partiet kan bli en realitet på nasjonal basis. Selv har han ikke planer om den helt store karrieren, men i gründerfasen ønsker han å holde i rattet med begge hender.

- Jeg vil være snar til å slippe andre til makt i partiet så snart jeg ser at partiet har rotfeste, men frem til da holder jeg i roret, sier Steffensen.

Les mer på Folketsrettigheter.no