Tirsdag 18. juni var det Fløtt heim!-konferanse på Sortland, tidenes første i sitt slag. Vi spurte fem på konferansen om hva de synes.

Ellen Caroline Dalland - Sigerfjord

- Jeg har flytta hjem. Jeg bodde i Roma ogjobba som dagmamma, men nå skal jeg studere revisjon i Harstad. Så jeg skalflytte bort litt, og så komme hjem igjen. Det er veldig fint å være her, og braå bo nært familien. Konferansen var forøvrig fantastisk bra!

Per Sture Helland Pedersen - Sortland

- Veldig bra initiativ! Flott med en sånnkonferanse. Jeg jobber med planlegging i Sortland kommune, og tidligere jobbetjeg med næringsutvikling. Det som har blitt sagt om rekrutteringsstrategier harjeg vært klar over lenge. Vi må jobbe for flere arbeidsplasser og boliger tilunge, da kommer de tilbake og blir her.

Katrine Haug Pettersen - Sortland

- Det var kjempeflott å få oppleve en sånnkonferanse her på Sortland! Har vært på mange konferanser rundt om kring, mensjelden har jeg blitt så imponert og inspirert. Jeg deltok på eget initiativ,og er veldgi glad for at jeg ble med.

André Bergheim - Andenes

- Det var bra å være her, mye brainformasjon og god stemning! Jeg var nysgjerrig på etableringskurset, så detskulle gjerne vært mer om det. Jeg flytta hjem til Andenes fordi jeg var lei avjobben og livet jeg hadde. Jeg ville nærmere familien og der jeg kommer fra,finne roen litt egentlig. Har bestandig hatt lyst til å etablere noe, så håperpå det etterhvert! Nå gleder jeg meg til tapas og swing på Stedet.

Ståle Olsen - Harstad

- Jeg bor jo egentlig i Harstad og er medpå trainee-programmet «Look North» med Kunnskapsparken Nord. Derfor er jeg påkonferansen. Jeg syns det var veldig bra! Jeg er positivt overraska. Tror ikkejeg skal flytte hit med det første, men jeg har jo flytta hjem til Harstad, derjeg jobber nå.