Både salget og byggingen av nye leiligheter på Hadseløya går godt, ifølge rapportene. Steinsvik hus og entreprenør håper at de første kan få flytte inn i oktober.

De har blant annet et byggeprosjekt på gang på Verkstedbakken på Stokmarknes.

– Salget for Verkstedbakken har gått veldig godt i forhold til hvor langt byggeprosjektet har kommet, sier selger Bjørn Pedersen.

Målet er at de første beboerne skal flytte inn i oktober.

– Det er i hovedsak hadselværinger, men også folk fra andre steder som har kjøpt leilighet, sier Pedersen.

Byggeleder Ivar Andersen og Selger Bjørn Pedersen: Følger med på byggingen av Torodden.

– Spredning i alder

Det er ikke lenger bare yngre folk som kjøper leilighet.

– Det er stor spredning i alder. Vi har kjøpere mellom 20 og 85 år. Og det er mange flere førstegangskjøpere enn det var for fem år siden, forteller Arnulv Steinsvik, markedsansvarlig i Steinsvik.

De første byggene begynner å ta form, men det er likevel langt igjen før hele Verkstedbakken-prosjektet er ferdigstilt.

– Prosjektet blir bygget i tre trinn, og et trinn tar rundt to år å fullføre. Vi håper å være ferdig med hele prosjektet om fem til syv år. Noe som også følger den realistiske utviklingen til Stokmarknes, sier Pedersen.

Fornøyde med utviklingen: Selger Bjørn Pedersen, markedsansvarlig Arnulv Steinsvik og byggeleder Jan Gunnar Eilertsen er fornøyde med utviklingen på Verkstedbakken.

Tar vare på historien

Tidligere var det Stokmarknes Mekaniske Verksted som holdt til i Verkstedbakken. Verkstedet ble etablert i 1916, og reparerte båter. Denne historien har de prøvd å ta vare på i prosjektet.

– Vi prøver å ta vare på historien til tomta. Vi skal blant annet støpe fast den gamle vinsjen i parken, for å minnes historien til tomta, forteller Pedersen.

Reiser seg: Byggene på Torodden begynner å ta form.

Det vil blant annet bli etablert en egen flytebrygge. I sammenheng med dette har de klart å ta i bruk deler fra det gamle verkstedet.

– Vi har også eget båtutsett. Der har vi brukt opp igjen den gamle slippen.

Byggingen har ikke foregått helt uten konflikt. Januar møtte Steinsvik to av boligkjøperne i retten:

Torodden utsolgt

I tillegg til å bygge leiligheter på Stokmarknes, er Steinsvik hus også godt i gang med to andre prosjekt på Melbu. Ett på Torodden og ett i Strandbakken.

– På Torodden kommer det 18 leiligheter, og alle er solgt. Første byggetrinn skal etter planen være ferdig til jul. Med kort vei fra bolig til havet. Her kommer det også blant annet tilflyttere fra Trøndelag, så det er ikke bare lokale, forteller Pedersen.

Byggingen i Strandbakken begynner ikke før etter påske. Der kommer det etter hvert til å bli seks nye leiligheter. Tre av dem er allerede solgt.

–Det er artig å se at all jobben vi har lagt ned i planlegging, og fram og tilbake med flinke arkitekter, lønner seg. I byggebransjen er ingen dager like. Det gjør at det er givende å jobbe med boligutvikling, forteller Pedersen.

På moten

De siste årene har leiligheter blitt populært også utenfor de store byene.

– Det er en tid for alt. Og akkurat nå vil folk ha det enkelt, trygt og behagelig, forteller Pedersen.

Det er nok flere forskjellige grunner til at folk blant annet velger å flytte fra hus til leilighet.

– Jeg tør påstå at de aller fleste vi møter på ettårsbefaring har fått et bedre liv etter at de flyttet til leilighet. Ofte har naboene flyttet ut, og det har kommet inn nye folk i husene. Men når de flytter til leiligheter møter de ofte på folk som de kjenner. Det gjør at de kan slå av en prat med en bekjent ved postkassa eller i heisen, sier Pedersen.

De eldre ønsker å kjøpe en leilighet oftest på grunn av at de både er mindre, mer praktisk og har alt på en flate.

– Vi bygger leilighetene slik at folk kan bo her til sin siste dag, eller til de ikke kan bo alene lenger, avslutter Pedersen.