Fire ordførere og flere av Vesterålens største bedrifter. Unge gründer og ungdomsrådsmedlemmer. Mange er representert når det tirsdag 18. juni er tid for den første Fløtt heim!-konferansen, i Samfunnssalen på Sortland.

- Vi vet at «forhåndspåmelding» er vanskelig i Vesterålen, men etter en litt treg start har vi nå rundet 100 deltakere. Blant annet samarbeider vi med Sortland kommune om at de for et rabattert beløp kan stille med mange deltakere fra både politikk og administrasjon, sier redaktør Gard L. Michalsen i VOL & SortlandsAvisa.

Foruten sortlandsordfører Grete Ellingsen har så langt tre andre av regionens ordførere meldt sin ankomst: Jonni Solsvik (Andøy), Jørn Martinussen (Øksnes) og Sture Pedersen (Bø).

God møteplass

Under konferansen vil flere av regionens største bedrifter være representert. Hovedsponsor Sparebank1 Nord-Norge stiller med egen stand, og det samme gjør bedriftene Biomar og Fabrikken Næringshage.

Du kan dessuten møte Lev Vesterålen, som er medarrangør av konferansen. Eller få tips fra Karrieresenteret Vesterålen!

Og alle disse vil nå en god målgruppe. Fortsatt er det den unge deltakelsen som imponerer mest.

- Dette blir ingen «grå hår»-konferanse. Ungdomspolitikere og ungdomsrådsmedlemmer fra flere kommuner er med, det samme er unge gründere, studenter og rent generelt helt vanlige ungdommer og unge voksne. Noen har flyttet hjem, andre vurderer kanskje å gjøre det, sier Michalsen.

I siste liten

Arrangørene understreker at fortsatt er mulig å melde seg på, og ingen «påmeldingsfrist».

- Det er greit å vite omtrent vi mange vi blir i forhold til servering og sånt, men det er god plass i Samfunnssalen. Du kan om så bestemme deg i siste liten og komme tirsdag morgen. Og kan du ikke på dagtid, så hiv deg med på kveldsprogrammet - «Fløtt heim!-fest» på Stasjonen Bar!, oppfordrer Michalsen.

Når det nå nærmer seg «siste liten», har arrangørene en siste oppfordring og ønskeliste for flere påmeldte:

- Deltakerlista er stort sett fra hele Vesterålen, men Hadsel glimrer nesten med sitt fravær. Vi håper på noen flere deltakere fra regionens nest største kommune!