Flygerforbundet mener det må vurderes å sette alle ambulansefly på bakken

Flygerforbundet mener myndighetene må vurdere å ta alle ambulansefly ut av drift, fremgår det i en bekymringsmelding sendt fra Norsk Flygerforbund.
Innenriks

Meldingen er sendt på bakgrunn av henvendelser fra forbundets medlemmer i Luftambulansetjenestens Flygerforening (LTF) til Luftfartstilsynet søndag, melder VG. Ifølge Flygerforbundet har flygerne i lang tid følt på en usikkerhet på grunn av manglende forbedring av tjenesten. – Våre medlemmer har nå opplevd krisetilstander helt siden oppstart med ny operatør 1. juli, sier forbundsleder Yngve Carlsen. Det fremgår også av bekymringsmeldingen at flere feil inntreffer på samme flyging, og at sentrale tekniske tjenester ikke i tilstrekkelig grad klarer å utføre feilsøking. Nestlederen i Sosialistisk venstreparti Torgeir Knag Fylkesnes undres over hva helseministerens plan er hvis alle flyene må på bakken. – Dette er langt mer dramatisk enn hva vi har fått opplyst så langt, sier han til NTB. Lørdag ble det kjent at fem ambulansefly var satt på bakken. Flyene skal ha mistet motorkraft under landing. Babcock vet ikke når feilen vil være løst.

(©NTB)