526 nye koronasmittede siste døgn – 95 flere enn for en uke siden

Det siste døgnet er det registrert 526 koronasmittede i Norge. Det er 145 flere enn dagen før og 95 flere enn samme dag i forrige uke.

Illustrasjonsfoto  Foto: Jil Yngland/NTB

Innenriks

I alt var det ved midnatt natt til tirsdag registrert 47.585 koronasmittede personer her i landet, viser foreløpige tall fra det nasjonale meldesystemet for smittsomme sykdommer (MSIS).

I Vesterålen kom det ikke noen meldinger om flere smittede i løpet av 28. desember, men før jul opplyste flere av kommuneoverlegene i regionen at det ikke kom til å bli foretatt annet enn hurtigtester i løpet av juledagene. Første dag med normal testing i jula kom til å være 28. desember, på grunn av at de ikke ville få sendt testene til Bodø før.

Dermed kan det være noen mørketall ute og går for Vesterålen.

Nordland hadde to tilfeller av korona registrert 28. desember, to i Bodø og et i Vefsn. Dette kommer frem av den kontinuerlig oppdaterte statistikken hos VG.

De siste sju dagene er det registrert til sammen 3.249 nye smittetilfeller i Norge. 2,7 millioner personer er til nå testet for koronavirus her i landet.

141 koronapasienter var mandag innlagt på sykehus. Det var tolv flere enn dagen før.

Til sammen er 429 koronasmittede personer døde i Norge siden mars, viser foreløpige tall. Om pasientene har dødd av eller med covid-19, er ikke alltid mulig å slå fast.

64,3 prosent av alle døde har fylt 80 år. I aldersgruppen under 50 år er det meldt om ni dødsfall i Norge.