444 nye koronasmittede siste døgn – 63 flere enn for en uke siden

Det siste døgnet er det registrert 444 koronasmittede i Norge. Det er 115 flere enn dagen før og 63 flere enn samme dag i forrige uke.

Illustrasjonsfoto  Foto: Jil Yngland/NTB

Innenriks

I alt var det ved midnatt natt til mandag registrert 50.710 koronasmittede personer her i landet siden pandemien brøt ut, viser foreløpige tall fra det nasjonale meldesystemet for smittsomme sykdommer (MSIS).

De siste sju dagene er det registrert til sammen 3.602 nye smittetilfeller i Norge. 2,7 millioner personer er til nå testet for koronavirus her i landet.

128 koronapasienter var søndag innlagt på sykehus. Det var én flere enn dagen før.

Til sammen er 436 koronasmittede personer døde i Norge siden mars, viser foreløpige tall. Om pasientene har dødd av eller med covid-19, er ikke alltid mulig å slå fast.

64,0 prosent av alle døde har fylt 80 år. I aldersgruppen under 50 år er det meldt om ni dødsfall i Norge.

I Nordland ble det ifølge VGs statistikk registrert åtte nye smittetilfeller søndag. Det var flest registrerte tilfeller i Bodø med i alt tre. Fauske, Hamarøy og Rødøy hadde også registrerte tilfeller.

Det er ikke registrert noen dødsfall som følge av korona i Nordland fylke de siste 14 dagene.

Det er heller ikke noen personer som er innlagt på sykehus med smitte, ifølge Nordlandssykehusets statistikk på deres nettsider. Ifølge oversikter er det fire i Vesterålen som har vært innlagt, men alle er skrevet ut.