373 nye koronasmittede siste døgn – 58 flere enn for en uke siden

Det siste døgnet er det registrert 373 koronasmittede i Norge. Det er 87 flere enn dagen før og 58 flere enn samme dag i forrige uke.

Illustrasjonsfoto  Foto: Jil Yngland/NTB

Innenriks

I alt var det ved midnatt natt til fredag registrert 64.212 koronasmittede personer her i landet, viser foreløpige tall fra det nasjonale meldesystemet for smittsomme sykdommer (MSIS).

I forhold til torsdag for en uke siden, er det en økning på over 18 prosent, mens prosenttallet økte med over 30 prosent i forhold til dagen onsdag.

Statistikken til VG viser at det er sju nye tilfeller i Nordland i forhold til sist oppdatering, i Rana, Bodø og Hemnes. Ifølge statistikken er det 86 aktive tilfeller, personer som har fått registrert smitte de to siste ukene, i Nordland fylke akkurat nå. I går var dette tallet mellom 80-85.

I Vesterålen skal det fortsatt være om lag til aktive tilfeller, der en person er i isolasjon som følge av korona-smitte.

De siste sju dagene er det registrert til sammen 1.936 nye smittetilfeller i Norge. 3,4 millioner koronatester er til nå utført i landet.

94 koronapasienter var torsdag innlagt på sykehus. Det var én færre enn dagen før.

Til sammen er 582 koronasmittede personer døde i Norge siden mars, viser foreløpige tall. Om pasientene har dødd av eller med covid-19, er ikke alltid mulig å slå fast.

64,3 prosent av alle døde har fylt 80 år. I aldersgruppen under 50 år er det meldt om ni dødsfall i Norge.