156 nye koronasmittede siste døgn

Det siste døgnet er det registrert 156 koronasmittede i Norge. Det er 14 færre enn samme dag i forrige uke og 269 færre enn dagen før.

Det var en kraftig nedgang av registrerte tilfeller i forhold til lørdag, men antallet registrerte korona-tilfeller pleier som regel være lavere i helgene.   Foto: Jil Yngland/NTB

Innenriks

I Oslo ble registrert 36 nye koronasmittede. Det er to færre enn samme dag for en uke siden.

Ved midnatt natt til søndag var det i alt registrert 66.392 koronasmittede personer her i landet siden utbruddet startet for nesten ett år siden. Det viser foreløpige tall fra det nasjonale meldesystemet for smittsomme sykdommer (MSIS).

De siste sju dagene er det registrert til sammen 1.739 nye smittetilfeller i Norge. 3,5 millioner koronatester er til nå utført her i landet.

I Vesterålen er det mindre enn en håndfull aktive tilfeller, ifølge statistikken til VG. Aktive tilfeller er tilfeller som er registrert i løpet av de to siste ukene.

I Nordland er det for øyeblikket mellom 65-70 aktive tilfeller, der Bodø med 25 og Rana med 29 står for de fleste. I Bodø er det også registrert flere tilfeller av den muterte, sørafrikanske varianten av viruset.

76 koronapasienter var lørdag innlagt på sykehus. Det var fire færre enn dagen før. Fredag hadde nesten 222.000 personer fått første dose av koronavaksinen, og vel 66.000 hadde fått dose nummer to.

Til sammen er 592 koronasmittede personer døde i Norge siden mars, viser foreløpige tall. Om pasientene har dødd av eller med covid-19, er ikke alltid mulig å slå fast. 64 prosent av alle døde har fylt 80 år. I aldersgruppen under 50 år er det meldt om ni dødsfall i Norge det siste året.