Noen ledige vil få både ferietillegg og ferie med dagpenger

En teknisk begrensning i Navs saksbehandlingssystemer gjør at noen arbeidsledige vil få både feriepenger og senere en mulighet for fri med dagpenger.
Innenriks

De som har gått ledig i over ett år og ikke har fått seg jobb før sommeren, får fire ukers fri fra Navs aktivitetsplikt og må klare seg kun med dagpenger i ferien, skriver Klassekampen.

Noen koronapermitterte som ennå ikke har gått ledige i et helt år, kan på sin side få utbetalt feriepenger av de dagpengene de har fått, samt fire ukers fri fra aktivitetsplikten

Regjeringen ville helst sett at ingen fikk dobbelt opp, men årsaken til at noen får både fri med dagpenger og ferietillegg skyldes en teknisk begrensning i Navs saksbehandlingssystem, bekrefter Arbeids- og sosialdepartementet overfor avisa.

– Stortinget har gått inn for at langtidsledige får fire uker sommerferie med dagpenger slik ordningen har vært de siste årene, og i tillegg får de som har vært ledige i 52 uker eller mindre, et eget ferietillegg. Men saksbehandlingssystemet gjør at enkelte vil kunne få dobbelt opp – altså både mulighet til fri med dagpenger og et ferietillegg, sier statssekretær Vegard Einan (H).

Arbeidstakerorganisasjonen YS mener at feriepenger bør utbetales til alle som har vært jobbløse i over ett år og går en ledig sommer i møte, eller er tilbake i jobb før ferien.

– Denne gruppa har betalt den høyeste prisen av alle for myndighetenes tiltak. Det er veldig smålig ikke å sørge for at de får ta ferie på lik linje som andre arbeidstakere, sier leder Hans-Erik Skjæggerud.

(©NTB)