Skal gi seerne innblikk i livet på en fiskebåt

I fredagens Norge Rundt-sending, blir seerne tatt med ombord i fiskebåten M. Ytterstad.

Tim Christian Wassmo fra Lødingen (til venstre) er produsent og fotograf i Norge Rundt.  Foto: NRK

Lødingen

– Planen er at vi skal få fisk og at dette skal bli oppbyggingen av programmet, sier programleder i Norge rundt, Stian Sjursen Takle.

Han forteller at Norge Rundt-staben ønsket å komme ombord i en stor fiskebåt som skulle fiske makrell.

– Det å få være med på leting og kasting er en spennende opplevelse som ikke så mange får være med på. Dette er en viktig næring for landet. For Norge Rundt er det midt i blinken å få lov til å være med på slikt fiske, sier Takle.

Dårlig fiske

Produsent og fotograf for Norge Rundt, Tim Christian Wassmo, som selv er fra Lødingen, fikk høre om båten M. Ytterstad og fem år gamle Magnus som skulle være med bestefar og Magnus Ytterstad på tur. Da tv-staben fikk klarsignal for å være med ut, mønstret de på.

Ifølge Sjursen Takle, har det delvis vært utfordrende å lage innslagene til det populære programmet.

– For det første vet vi ikke om vi får fisk. Mannskapet reiser i utgangspunktet ikke tilbake til land før de har fått fangst. Samtidig må vi i produksjonsstaben være i land igjen fredag, for å rekke å redigere ferdig innslagene til sendingen. Mandag gikk vi en hel dag uten å se sporet av makrellen, og derfor var vi veldig glade da det var kast i morgentimene tirsdag. Dessverre klarte makrellen å rømme før noten var snurpet sammen, sier programlederen, og legger til at de heller ikke hadde fiskelykken med seg resten av  tirsdagen.

NRK-programleder Stian Sjursen Takle (fra venstre) Magnus Ytterstad og barnebarnet Magnus Ytterstad Strand. Til høyre står fotograf og produsent Tim Christian Wassmo, fra Lødingen   Foto: NRK

 

Satellittoverføring

På spørsmål om det finnes en sjanse for at seerne ikke får sett innslagene til fra Lødingen, svarer Sjursen Takle:

– Mye skal gå galt om vi ikke får det på lufta. Men båten går egentlig ikke inn før vi får fisk. I mellomtiden arbeider vi med satellittoverføring, og vi er i full gang med redigering. I tillegg til at vi leter for fullt etter makrell, sier han.

– Spennende innblikk

Uavhengig om det blir fisk eller ikke, mener journalisten at de har tilstrekkelig med opptak til at de likevel kan by seerne på en interessant oppbygging til fredagens Norge Rundt-sending.

– Vi har fått masse flotte bilder og opptak av livet om bord på en såpass stor fiskebåt. Det er noe de færreste av oss får innblikk i. Så jeg håper og tror at det kan være spennende for seerne å få et innblikk i dette livet, og spenningen som knytter seg til fiskeri, sier Stian Sjursen Takle.