Sjark var få meter fra å gå på grunn da den ble berget av losbåt

Mandag ettermiddag fikk Hovedredningssentralen melding om at en sjark med en person om bord hadde mistet propellen og drev raskt mot land. Hendelen fant sted like nord for Lødingen.
Lødingen

Årsaken til at sjarken fikk problemer, var at den hadde mistet propellen og dreiv raskt mot land. Losbåten Los 121, som nettopp hadde ankommet havnen i Lødingen, dro umiddelbart ut igjen for å berge sjarken og personen om bord.

– Da losbåten kom frem til sjarken, hadde den drevet så langt inn på land at det bare var fem meter til bunnen. Det ville nok ikke gått lang tid før den hadde grunnstøtt, forteller Frode Iversen ved Hovedredningssentralen i Nord-Norge.

Iversen berømmer mannskapet om bord på Los 121 som handlet resolutt.

– Siden de nettopp hadde kommet inn i havna i Lødingen, ville det gå forholdsvis raskt å få båten ut igjen. Fra vi fikk meldingen om at sjarken var i nød, gikk det bare 18 minutter før losbåten var fremme. Det er veldig raskt, sier han.

Da Vol snakket med Iversen klokken 15:50, kunne han fortelle at Los 121 nettopp hadde returnert til Lødingen havn med både sjarken og mannen i god behold.