– Hva er situasjonen for Widerøes flyvninger til Nordland, Troms og Finnmark nå?

– Vi har akkurat nå besluttet at alle flyvninger nord for Trondheim vil bli kansellert, i første omgang til rundt klokken 09 mandag. Da tar vi en ny vurdering på værsituasjonen. Deretter vil vi gjøre løpende vurderinger utover dagen, sier Lina Lindegaard Carlsen, pressevakt i Widerøe til VG.

– Hvor mange flyvninger og passasjerer blir rammet av dette?

– Vi anslår rundt 50 kansellerte flyvninger slik det ser ut nå (frem til kl. 09 i morgen). Vi har allerede booket om 450 passasjerer som skulle reist i morgen. Det tallet vil stige, sier hun.

De er nå i gang med å informere sine passasjerer.

– Vi er i gang med å informere og booke om berørte passasjerer, men ber om forståelse for at ikke alle er kontaktet ennå. Berørte passasjerer vil få beskjed, sier Lindegaard Carlsen og fortsetter:

– Vi har også åpnet opp for gratis ombooking for passasjerer som rammes, frem til onsdag. Det gjelder ombooking innenfor samme bookingklasse.

Lindegaard Carlsen sier de samtidig jobber med å sikre både bakkeutstyr og fly som står ute.

Sitter langt inne

Hun sier det er varslet opp mot 70 knop vindstyrke enkelte steder og hun kan ikke huske sist det var slike vindforhold.

Men det sitter langt inne for Widerøe å kansellere flyavganger på grunn av vær og vind.

– Nei, vi er ikke kjent for å forhåndskansellere avganger. Så dette er ganske unik situasjon. Men sikkerheten kommer alltid først og det er grunnen til at vi denne gangen har måttet gjøre såpass drastiske tiltak.

Hun presiserer at kanselleringen gjelder alle avganger nord for Trondheim - ikke bare fra Trondheim.