TT-tjenesten styres fra Rogaland

Rogaland Taxi skal nå administrere transporttjenesten for funksjonshemmede (TT) i Nordland. Det skjer etter at fylkeskommunens saksbehandler går av med pensjon.
Lokale notiser

Nordland fylkeskommunes skriver i et brev til kommunene i Nordland at det nå er Rogaland Taxi som nå overtar oppfølging av kommunene og brukerne av TT-tjenesten.

– Saksbehandler har tidligere fulgt opp kommuner og brukere. Denne funksjonen endres fra 1. august. Rogaland Taxi (RT) overtar da ansvaret med å administrere ordningen for fylkeskommunen. RT vil være kontaktledd for kommuner og brukere, fylkeskommunen vil ikke ha denne funksjonen, heter det i brevet.

Utvidet ordning

I et annet brev ber fylkeskommunen om en oversikt fra kommunene over TT-brukere som er blinde/svaksynte og brukere som sitter i rullestol.

Bakgrunnen er at Nordland fylkeskommune har fått 9,6 millioner kroner til en utvidet TT-ordning for 2. halvår i 2019.

Samferdselsdepartementet ønsker at blinde/svaksynte og brukere med særlige behov skal få tilgang til flere TT-reiser enn de ellers ville ha fått gjennom de fylkeskommunale ordningene.

– Sammen med fylkeskommunenes TT-tilbud er målsettingen å sikre disse brukerne et reisetilbud på til sammen 200 enkeltreiser per år.», heter det i brevet.

Midlene skal gå til å dekke fritidsreiser for brukere som på grunn av nedsatt funksjonsevne ikke kan benytte vanlig kollektivtransport.

Utforsk tema:

VOLs debattregler:

1. Debatt på VOL forhåndsredigeres ikke.
2. Trakassering, trusler eller hatske meldinger blir slettet.
3. Forøvrig oppfordrer vi til en saklig og respektfull tone i debatten.

Lokale notiser