300 møtte opp under Seabed

Nesten 300 møtte opp da et femtitalls unger sang Into the Sea sammen med Sivert Høyem på åpninga av Sortland museums storsatsning, utstillingen Seabed.
Lokale notiser

– Sortlandssundet, eller The Sortland Sound, som det heter på engelsk, spiller en sentral rolle i utstillingen. Derfor er det ekstra morsomt at Sivert, som kanskje framfor noen representerer det musikalske «Soundet» av Sortland, åpnet Seabed sammen med barna, sier enhetsleder i Sortland museum, Ane Høyem i en pressesmelding.


Se Sivert Høyem synge sammen med Sortland barnekor

Onsdag sang Sivert Høyem sammen med Sortland barnekor i forbindelse med åpningen av Seabed-utstillingen i Sortland museum.

 

Seabed betyr havbunn, og det er havets betydning i nord, og konsekvensene av marin forsøpling og forurensning som er tema for utstillingen.

– Det er spesielt gledelig at Seabed er laget for barn og unge, sa ordfører Tove Mette Bjørkmo ved åpningen, og framhevet også den spesielle sammenkoplingen av ulike kunstuttrykk og media i utstillingen.

Sortland museum har samarbeidet med ulike kunstnere, designere og produksjonsmiljøer for å realisere prosjektet. Vakre silkebroderier former havdyr som svever over lokalet og en tangvegg materialiserer fjæra for både syns- og luktesansen.

Veggene i utstillingen prydes av undervannsfotografier tatt av en av Norges mest kjente undervannsfotografer. Bilder og film fra Sortlandssundet og Bleiksdypet lar publikum oppleve hvordan det er å bo i Vesterålen fra fiskens perspektiv - en nærhet til temaet som virkelig understreker det akutte ved miljøproblemene for havet.

Seabed er finansiert av Nordland fylkeskommune, Sparebank1 Nord-Norge Samfunnsløftet, Sortland kommune, Reno-Vest, Vesterålskraft, Den kulturelle skolesekken, Forskningsdagene, Holmøy Maritime, SE Gruppen og Museum Nord.

VOLs debattregler:

1. Debatt på VOL forhåndsredigeres ikke.
2. Trakassering, trusler eller hatske meldinger blir slettet.
3. Forøvrig oppfordrer vi til en saklig og respektfull tone i debatten.

Lokale notiser