Gir 50.000 til Reine Såper

At Hadsel kommune har penger i sitt næringsfond for å kunne gi støtte til bedrifter, skapte jubel i formannskapet.

Ut av formen: Etter at såpen er ferdig kokt, blir den helt over i en form i omtrent tre dager. Avhengig av hvilke ingredienser som har blitt brukt. Foto: Marit Bjørkheim 

Lokale notiser

Bare fire kommuner i Nordland som får tilskudd til kommunale næringsfond, det er de som ikke får kraftpenger eller penger fra havbruksfond. De pengene er fjernet fra regionaldepartementet, sa ordfører Kurt Jenssen (Sp).

Økonomisjef Tommy Løveng Hansen kom med ei presisering. For det viser seg at Hadsel kommune har «penger på bok» i sitt næringsfond.

– I fjor ble klart at man ikke får penger fra fylkeskommunen på grunn av havbruksfondet, da vedtok kommunestyret å sette av penger til helsehuset, og til nedbetaling og at 500.000 kroner i året skal gå til næringsfond av havbruksfondet. Det har kommunedirektøren lagt inn. Så der er satt av 500.000 kroner til det kommunale næringsfondet neste år og året etter. Og året etter, sa økonomisjefen, til jubel.


Vokser seg store med Reine Såper på Stokmarknes

– Pass deg. Det er såpeglatt på gulvet!


– Alle våre bekymringer er fjernet. Fantastisk, konstaterte Kurt Jenssen.

I søknaden om støtte opplyser Reine Såper at de i august 2019 ansatte en person i 50 prosent stilling som skal være med og øke produksjonen av såper og drive med oppsøkende salg og markedsføring.

– Vi har fått et stort oppdrag fra en kunde som vil kreve en del jobb fra oss med tanke på form og design. Med støtte fra kommunens næringsfond ser vi at vi kunne fått et stort springhopp med tanke på effektivisering og utvikling av bedriften, ifølge søknaden.

Formannskapet vedtok enstemmig å gi 50.000 kroner fra næringsfondet i støtte til gründerbedriften Reine Såper. Disponibelt beløp på næringsfondet er da 254.220,97 kroner.

Bedriften har opplevd en etterspørsel som har vært større enn det de har hatt kapasitet til å produsere. Ifølge utredningen skal bedriften satse videre og øke produksjonen og få et bredere utvalg av produkter.


Reine såper slår an i Lofoten og Vesterålen

Lokalt inspirert og miljøvennlig

Etter at Tonje Vestgård og samboeren Ruben Tollefsen tok over en eiendom på Vindstad i Lofoten, kom inspirasjonen til Reine såper.

VOLs debattregler:

1. Debatt på VOL forhåndsredigeres ikke.
2. Trakassering, trusler eller hatske meldinger blir slettet.
3. Forøvrig oppfordrer vi til en saklig og respektfull tone i debatten.

Lokale notiser