Tore er en av de fire delegatene til Hareide

– Jeg ønsker et KrF som skal være en kraft for et varmere samfunn, og jeg er overbevist om at det gjør vi best sammen med Arbeiderpartiet og Senterpartiet, sier Tore Christiansen.

Tore Christiansen fra Øksnes er en av delegatene fra Nordland som reiser til KrF sitt landsmøte.  Foto: Tone M. Sørensen

Øksnes

Nordland KrF sender fire «røde», en blå og en delegat som støtter fortsatt opposisjon til KrFs ekstraordinære landsmøte førstkommende fredag, har årsmøtet i fylket vedtatt. Den siste kandidaten stemmer subsidiert for å støtte dagens regjering.

Av de 47 som hadde stemmerett, gikk 29 for Hareides alternativ, 12 for å gå inn i Solberg-regjeringen, og seks for å forbli i opposisjon.

– Aldri vært i tvil

Tore Christiansen fra Alsvåg er en avdelegatene til landsmøtet, som en av de fire «røde».

– Jeg hadde håpet å få være en del av delegasjonen, jeg har jobbet aktivt i partiet siden 1990 og vil gjerne være med når partiet står ovenfor et viktig veivalg, sier Christiansen.

I Øksnes sitter han både i kommunestyret og formannskapet for KrF. Han var ikke i tvil om hvem han ville støtte på det ekstraordinære landsmøtet til Nordland KrF. Han betoner forholdet til FrP som viktig for sitt standpunkt.

– Absolutt spennende

KrF sitt landsmøte avholdes fredag. Christiansen har brukt mye tid på debatten etter at partileder Knut Arild Hareide for tre uker siden signaliserte at han ønsket at KrF skal søke regjeringsmakt sammen med Senterpartiet og Arbeiderpartiet.

– Nå har vi mye innflytelse så lenge vi sitter «på vippen» i Stortinget. Går vi inn i regjeringen har vi hånda på rattet i det daglige. Og det betyr noe, sier han.

Kontantstøtte og en mer rettferdig verden

Hva som er viktig for Christiansen i KrF, oppsummerte han i sin tale til årsmøtet:

– Jeg har en drøm, og jeg drømmer om et KrF som fortsatt er opptatt av gode vilkår for kristne institusjoner og menigheter, men først og fremst driver politikk. Jeg drømmer om at vi ikke glemmer Israel, og er enda mer opptatt av at nestekjærligheten ikke stopper ved Svinesund. Jeg drømmer om et KrF som står fremst i kampen for en mer rettferdig verden, bedre levekår for verdens fattige og mer bistand. Og jeg er helt overbevist at da er det bedre å spille på lag med Ap og Sp enn Frp. Jeg drømmer om at KrF skal få gjort mer i familiepolitikken. Jeg er helt sikker på at kontantstøtten skal overleve når vi sitter i regjering, uansett hvem vi sitter i regjering med. Den overlevde tross alt åtte år med «rødgrønt» flertall, sier Christiansen.

Han har også en drøm om at barnetrygden skal økes.