Biomar ber om landingstillatelse

Biomar på Myre har søkt kommunen om landingstillatelse i forbindelse med et helikopterløft.

Biomar Myre søker kommunen om landingstillatelse for å gjøre et helikopterløft.   Foto: Tone M. Sørensen

Øksnes

Behovet for helikopterløft hos Biomar er i forbindelse med en motor som skal skiftes ut på en maskin på taket. Nøyaktig dato for utskiftingen er foreløpig ikke bestemt, ifølge et brev til Øksnes kommune fra Biomar der man søker om landingstillatelse.

Fortere og rimeligere

– Vi har en ganske omfattende geografi her mye store bygninger og det er høye bygg. Dette med helikopter blir som et alternativ til mobilkrane. Fordi dette er noe som kan gå fortere og også blir billigere enn en stor mobilkran, sier Knut Haaheim hos Biomar Myre.

Utskiftingen av motor gjøres i vedlikeholdssammenheng.

– Dette med heilkopter er litt artig så jeg har ivret litt for det. I romjula var jeg sikker på at dette skulle skje i uke en i det nye året, men slik ble det ikke.

– Akkurat når tid vi skal gjøre helikopterløftet vet jeg ikke per nå. Og har heller ikke fått noen avklaring fra kommunen om dette er en tidsbergenset tillatelse som gis, eller om det må søkes om flere ganger. I den forbindelse skal jeg ha en dialog med teknisk etat og Bengt Stian Nilsen, sier han.