Inviterer til topptur på Galten

Turlederne Lena Darén og Marie Berntsen tar med interesserte på topptur til Galten i Frøskelandsfjellet søndag.

Fra turlagets Galten-tur i 2017. En fornøyd gjeng gleder seg til nedkjøringa.   Foto: Lena Darén

Øksnes

Galten er den høyeste toppen i Vesterålen, med sine i fjellmassivet, på 536 meter over havet.

Turen starter ved parkeringsplassen som ligger ved veien over Frøskelandsfjellet. 

– Vanlige fjellski kan brukes, men toppturski (telemark, randonée) er å foretrekke. Alle deltakerne må ha feller på skiene til turen opp, melder turlederne Lena Darén og Marie Berntsen i en pressemelding.

Sikkerhetsutstyr (hjelm, skredsøker, søkestang, spade) er å foretrekke, men ikke påkrevd for å bli med på turen. – Ha ellers med varme klær og varm drikke samt noe å bite i til pausen på toppen.  Alt etter vær og pauser vil turen vare cirka tre timer, melder Vesterålen Turlag.