Fant savnet 10-åring

10 år gamle Theodor ble natt til onsdag funnet etter en leteaksjon på Myre.
Øksnes

Det melder politiet i Nordland på Twitter klokken 03:35 natt til onsdag.

10-åringen ble tirsdag kveld meldt savnet på Myre.

– Mannskap fra Rk og Forsvaret har gjort funn av gutten. Han var kald og har blitt sjekket av lege på ambulansehelikopteret. Gutten og familien er nå gjenforent. Politiet takker alle involverte mannskaper for super innsats under aksjonen, meldte politiet i natt.

– Han har vært i et sosialt lag hos familie og har forlatt stedet etter en verbal krangel, sa operasjonsleder Mads Bernhoft til NTB.

Foreldrene, som vil være anonyme, skriver i en SMS til VOL:

– Vi vil overbringe vår takknemlighet til alle som har vært ute og lett etter han sammen med oss.. Alle frivillige, røde kors, politi, venner og familie, kjente og ukjente. Vi skulle gjerne gitt hver og en av dere en stor klem. Vi er så utrolig takknemlig for alle som har stilt opp og lett, ropt, kjørt og gått. Fra hjertet: Tusen takk, skriver de.

Over 40 personer ute for å lete

Mads Bernhoft, operasjonsleder ved politiets operasjonssentral i Nordland, opplyste til VOL at gutten hadde vært savnet siden tirsdag ettermiddag.

– Har er opprinnelig hjemmehørende i Alsvåg, men var på Myre i sosialt lag og skal ha gått derfra. Fordi at det har gått såpass med tid og at han kan ha kommet seg langt på den tiden, søker vi i området Myre, Strengelvåg og Alsvåg, sa Bernhoft til VOL like etter midnatt.

Politiet hadde da lett etter gutten siden rundt 20:30 tirsdag kveld.

Totalt var over 40 personer involvert i søket. Fire mann med hver sin hund fra Norske redningshunder, Hadsel Brann og redning bisto med droner i tillegg til folk fra ambulanse og politi. Kystvakten bisto også.