«Lady MII» ankret opp tett sør for Sortland sentrum i dag.  Foto: Erik Jenssen

Milliardærbåt observert utenfor Sortland:

Denne kan du leie for 1,5 millioner kroner i uka

Tirsdag ettermiddag ble luksusbåten Lady M II obsertvert like sør for Sortland.

Selv fra langt hold er den svært kostbare yachten et imponerende skue. Fartøyet tilhører den såkalte PJ 210-serien og kan oppnå en hastighet på 28 knop, som tilsvarer rundt 51 km/t.

Ifølge nettstedet clubyacht net, er båten verdt et sted mellom 50 og 60 millioner dollar (350 millioner kroner).  Å leie den for en stakket stund, er heller ikke særlig rimelig, og koster 180.000 dollar per uke, som tilsvarer rundt 1,5 millioner norske kroner.

Marmorbelagt

Båten, som er møblert med luksusmøbler og ellers er dekorert i fargene beige og brunt, har plass til 12 gjester og et mannskap på 15. Ellers er det fasjonable fartøyet 50 meter langt og 9.35 meter bredt. Båtnettstedet Camperandnicholson, skriver at luksusyachten blant annet inneholder fem doble kabiner, en master suite, et stort VIP-rom med eget bad, i tillegg til to ekstra lugarer. Master-suiten er for øvrig dekorert med marmor og inneholder et boblebad med separat dampdusj.

Russisk milliardær

Yachten tilhører, ikke overraskende, en person som er godt over gjennomsnittlig bemidlet, nemlig den russiske milliardæren og forretningsmannen, Alexey Alaxandrovich Mordashov.

Han er konsernsjef i selskapet Severstal, som driver innen metall, energi og gruvedrift. Clubyacht.net, skriver også at milliardæren stadig vekk gir penger til veldedighet og donerer årlig mer enn 400 millioner norske kroner i den anledning.

Nest rikest i Russland

Ifølge den amerikanske finansavisen Bloomberg, var Mordashov Russlands nest rikeste person i 2016, med en estimert formue på småpene 131 milliarder norske kroner. Når man har såpass med grunker på bok, er det forståelig at man kan unne seg å svi av halvannen million på båtleie ukentlig.