Sortland Jazzfestival:

Lover flotte konsertopplevelser

I morgen onsdag går årets Sortland Jazzfestival av stabelen. Festivalsjef Steinar Kjeldsen lover flotte konsertopplevelser for alle og enhver smak.

Festivalsjef Steinar Kjeldsen ledet an under fjorårets jazzparade. Skal tro om han vil gjøre det i år også?  Foto: Gaute Bergsli

Sortland

– Publikum kan forvente seg flotte konserter og en stor bredde på artistene. Vi har noe for de fleste, sier Kjeldsen til VOL.


Sortland jazzfestival starter onsdag:

Åpner med barnekonsert og  «Jubeltube»

Sortland jazzfestival åpner onsdag med gateparade sammen med hundrevis av barn og med Sortland juniorkorps i spissen.

 

I samme sporet

Festivalen finner sted fra onsdag 19. september til søndag 23. september. Kjeldsen mener at det ikke er så mye som skiller årets festival fra de tidligere.

– Det blir nok en konsert i samme sporet som vi har hatt tidligere. Vi har jo gjort dette noen år, men det blir alt fra små tette og intime konserter, til konserter på større arenaer, som for eksempel i Møysalen på Kulturfabrikken, sier han.


Jazzfestivalutstillingen 2018 i Sortland:

Trym Ivar Bergsmo til Sortland med utstillingen «A NORTHERN EYE»

Dagen før årets jazzfestival i Sortland går av stabelen 19. september, åpner årets jazzfestivalutstilling. Årets utstiller er nå klar, fotograf og bildekunstner Trym Ivar Bergsmo kommer med utstillingen «A NORTHERN EYE».

 

Ifølge festivalsjefen har de ikke en headliner, men mange.

– De største artistene våre i år er vel kanskje Maria Solheim, Odd Norstoga, Ola Kvalberg og Petter Wettre. De to første har nok et bredere publikum enn de to siste. Kvalberg og Wettre er, med deres prosjekter, nok mer for de som er veldig glad i jazz, slår han fast.

– Hvilke konserter ser du mest frem til?

– Det er vanskelig å si, men jeg gleder meg til Ola Kvernberg og Boknabajazz. Samtidig ser jeg veldig til det som skal skje under jazzfestivalen for barn og unge, sier Kjeldsen.


Jazzfestivalen avslutter i Nyksund

Sortland jazzfestival slår til for 30.gang, og i år legger vi en av konsertene til vakre Nyksund. Søndag 23 september kommer prosjektet «Speilets tale» til Nyksund bedehus kapell for å gjøre sin andre konsert under festivalen. Den første konserten går på Sortland. 

 

Prøver å inkludere

Konsertene under årets festival finner, til tross for at det heter Sortland Jazzfestival, ikke bare sted i Sortland.


Sortland Jazzfestival:

Lover store jazz-opplevelser for barn og unge

Sortland Jazzfestival arrangeres for 30. gang fra 19. september. Arrangøren lovde tidligere i år et rikholdig program for barn og unge - nå er programmet klart.

 

Arrangørene har nemlig forsøkt å spre konsertene litt utover Vesterålen.

– Vi bor jo her vi bor og folk er jo like interessert i kultur her som andre steder. Det er bare ikke like mange folk her som i en storby. Dermed holdes konsertene litt rundt omkring på forskjellige arenaer, sier Kjeldsen.

Han mener at det er flere spennende konsertarenaer enn de som ligger midt i Sortland.

– Vi har jo publikum fra hele regionen. Dermed prøver vi å være inkluderende ved å spre det ut, slik at flere kan delta, sier festivalsjefen.


Inge Bremnes til Sortland Jazzfestival

Inge Bremnes er første booking for Sortland Jazzfestivals tilbud for barn og unge.

 

I år skal konserter blant annet arrangeres i Sortland, på Holmen og i Nyksund.

Kjeldsen tror det blir like stort trykk, energi og intensitet under hele festivalen.

– Men alt handler jo om det magiske møtet mellom musikere og publikum, konkluderer han.